Svijet ORGANIZIRANI KRIMINAL U BIH

Zbog korupcije uhićeno više osoba iz MUP-a

Nekoliko visokih policijskih dužnosnika Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini uhićeno je u subotu u velikoj akciji izvedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH, potvrdio je glasnogovornik tog tužiteljstva Boris Grubešić

Oko četiri stotine policajaca iz Federacije BiH te Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ranim jutarnjim satima blokiralo je središte Bihaća te zgradu županijskog MUP-a. Istodobno su započele pretrage i privođenja osumnjičenika u Cazinu te Velikoj Kladuši.

Policijski istražitelji pretražili su više od četrdeset objekata te priveli više od trideset osoba, a Grubešić je pojasnio kako se oni terete za kaznena djela organiziranog kriminala te korupcije.

Lokalni mediji javljaju kako je među privedenima najviše policajaca te kako se oni sumnjiče za primanje mita.

Grubešić to nije izrijekom potvrdio ali je kazao kako je točno da među privedenima ima i visokih policijskih dužnosnika no zbog interesa istrage nije želio otkriti imena osumnjičenika.

'Ova akcija rezultat je višemjesečnog rada Tužiteljstva BiH i policijskih agencija', kazao je Grubešić novinarima.

Zbog složenosti operacije uspostavljen je posebni operativni stožer kojim rukovodi osobno glavni tužitelj BiH Milorad Barašin. Sve privedene će tijekom dana saslušati tužitelji te nakon toga odlučiti hoće li za neke od njih zatražiti određivanje pritvora.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još