Svijet ZNANSTVENE METODE

Otkriveno Bin Ladenovo skrovište

  • Autor: tportal.hr
  • 18.2.2009 12:44:54
  • 18.2.2009 12:24:00

Kalifornijski profesor zemljopisa Thomas Gillespie iskoristio je matematičke tehnike pronalaženja ugroženih životinje te označio tri kuće u Pakistanu gdje bi se trenutno mogao skrivati vođa terorističke mreže Al Kaida Osama bin Laden

Profesor tvrdi da je do grada u plemenskoj regiji u sjevernom Pakistanu u kojem bi trebao biti najtraženiji čovjek na svijetu došao koristeći uzorke o širenju životinjskih vrsta. Nakon toga je uzeo u obzir Osaminu potrebu za sigurnošću, strujom i dodatnim sobama za osiguranje, te došao do tri kuće u kojima bi terorist mogao biti.

U istraživanju objavljenom u časopisu MIT International Review piše da se Bin Laden skriva u velikom gradu u kojem se gaji slična kultura kao u Afganistanu, jer bi se u takvom okruženju terorist mogao lako anonimno kretati. Najizgledniji kandidat za skrivanje Bin Ladena je grad Parachinar u Pakistanu, gdje su se skrivali mudžahedini tijekom sovjetske invazije u Afganistanu, prenosi portal 24sata.info.

'Vjerujemo da je naš rad prvi koji uključuje znanstveni pristup u pronalaženju njegove sadašnje lokacije', piše u zaključku istraživanja te se dodaje da se, uz nove podatke dobivene iz obavještajne zajednice, ta potraga može i ponoviti.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još