Svijet PALESTINSKI PREDSJEDNIK

Nema pregovora s Izraelcima

Palestinski predsjednik Mahmud Abas u četvrtak je isključio mogućnost pregovora s Izraelcima jer odbijaju zamrznuti proces naseljavanja okupiranih palestinskih teritorija

'Bez obzira na rezultate konzultacija, nećemo prihvatiti pregovore sve dok se nastavlja naseljavanje', rekao je šef Palestinske samouprave novinarima nakon sastanka u Kairu s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom.

'O tomu smo obavijestili Amerikance', koji su upravo izvijestili da su njihovi napori da postignu zamrzavanje naseljavanja okupiranih palestinskih teritorija propali, rekao je Abas, dodavši da treba jasno istaknuti da je važan mir te da 'sve treba iznijeti Arapskoj ligi, a potom i palestinskoj upravi te donijeti odluku'. Palestinski predsjednik nije izjavio hoće li prihvatiti neizravne pregovore pod okriljem SAD-a koji je iznio takvu mogućnost.

Službeni palestinski izvori objavili su da će glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat u četvrtak doputovati u Washington, gdje će se sastati s američkom državnom tajnicom Hillary Clinton.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još