VOLIMO BLAGDANE JER VOLIMO JEDNI DRUGE

Kako je Konzum usrećio zaposlenike, kupce i udruge

22.12.2016 u 15:18

Bionic
Reading

Konzumovi zaposlenici darivali su jedni druge, kupce i lokalne udruge u sklopu kampanje 'Volimo blagdane jer volimo jedni druge'

Željko je pred odlazak u mirovinu dobio alat, uvijek vesela Zdenka je dobila ruževe za svaki dan, Jozo je dobio gume… oni su samo neki od 700 zaposlenika Konzuma koji su od svojih kolega dobili neočekivani božićni poklon. Dio je to blagdanske čarolije koju naš najveći trgovački lanac provodi već drugu godinu zaredom u sklopu kampanje 'Volimo blagdane jer volimo jedni druge'.

Blagdani su radost dijeljenja, zajedništvo koje osjećamo u obitelji, a kolege su nam često druga obitelj. Poznajemo jedni druge; znamo što ih veseli, a što rastužuje, jednako kao što tijekom godina upoznajemo naše vjerne kupce, ali i potrebe građana u našoj blizini.

Konzum već dvije godine radost blagdana dijeli sa svojih zaposlenicima, kupcima, ali i potrebitima. Posebna draga zadaća zaposlenicima bila je i nagraditi nekog svog kolegu poklonom iznenađenja. Nisu birali najboljeg, nego svima najdražeg, onog tko ostavlja poseban dojam na sve kupce, ali i kolege. Uživali su potajno pripremajući akcije od kojih su mnoge izazvale suze, one najljepše, radosnice. Mnogi su mislili da je riječ o šali i nisu vjerovali da su baš oni odabrani kao kolege koji drugima čine svaki radni dan ljepšim. A jedan od njih je Željko, konzumovac koji tradicionalno već početkom studenog počinje puštati svoju bijelu bradu kako bi sličio Djedu Božićnjaku.

S obzirom na to da Željko uskoro odlazi u mirovinu, kolege su mu pripremile posebno iznenađenje. Osim keksa i mlijeka, koje se ostavlja Djedu Božićnjaku, Željka je dočekao divan poklon njegovih kolega – set alata koji mu je trebao.

Među brojnim pričama jedna od najljepših je ona o Josipu, kojeg svi zovu Jozo. Jozo ima sedmero djece i živi i radi u Đakovu. U Konzumu je zaposlen gotovo 15 godina na odjelu voća i povrća. Skroman kolega miljenik je svih koji su jednoglasno odlučili da Božić uljepšaju baš njemu. A njemu su jako trebale nove gume za 33 godina stari Golf. Kolege su mu ih kupili i krišom promijenili pa mu javili da mu je jedan kolega nažalost udario auto. Kad je Jozo stigao na parking, umjesto razbijenog automobila dočekale su ga crvene mašne na gumama. Kako je reagirao, pogledajte u videu niže.

Kako radost blagdana ne bi ostala samo na darivanju zaposlenika, Konzum je za i svoje kupce pripremio posebna blagdanska iznenađenja. U svakoj trgovini razveselili su nekog susjeda s kojima provode svaki dan, razmjenjuju životne priče i dijele iskustva. Znaju tko voli peći kolače, tko su novopečeni sretni roditelji, tko voli cvijeće, a tko uživa u ukrašavanju i kićenju bora. Pozitivnih reakcija na blic darivanje nije izostalo, i tu je bilo mnogo suza radosnica, a još više zagrljaja.

Pogledajte kako izgleda priprema za blagdane u Konzumu:

Pomoć i za 10 udruga

Konzumovi zaposlenici predlagali su lokalne udruge za koje su se prikupljala sredstava na blagdanskim kućicama te pozvali građane da se odazovu humanitarnoj akciji kupnjom igračaka po simboličnih 10 kuna. Odaziv je bio ogroman, stajalo se i u redovima da se pomogne, a donacija je učinila život ljepšim za 10 udruga iz 10 hrvatskih gradova, donijevši tako božićnu čaroliju i onim manje sretnima.

Diljem Hrvatske birali su u svojim gradovima i mjestima lokalne humanitarne udruge za koje su se prikupljale donacije na Konzumovim blagdanskim kućicama koje su ovog adventa posjetile Rijeku, Pulu, Osijek, Vukovar, Slavonski Brod, Zadar, Split, Dubrovnik, Varaždin i Zagreb. Najljepše je u ovoj priči to što su se građani s veseljem odazvali i uključili u ovu akciju donacijom u iznosu od 10 kuna, za koju su nagrađeni plišanom igračkom. U samo nekoliko tjedana na ovaj način prikupljeno je gotovo 250.000 kuna za potrebite u našoj zajednici.