SVJETSKI USPJEH SUPER KONZUMA U RADNIČKOJ

Super Konzum Radnička uvršten je među 15 najboljih trgovina svijeta po preporuci IGD-a

19.12.2016 u 12:02

  • +4

'Super Konzum Radnička'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Konzum

Bionic
Reading

IGD, vodeća strukovna organizacija na području trgovine, objavila je popis od petnaest trgovina u svijetu koje treba posjetiti u 2017. Među trgovinama od Sidneyja do Toronta te od Buenos Airesa do Šangaja, na popisu se našao i Super Konzum u Radničkoj

IGD redovito prati i analizira zbivanja na području trgovine u svijetu, a ovaj put su sami posjetili trgovine te napravili analizu maloprodajnih lanaca u više od dvadeset zemalja. Sama činjenica da se Konzumova trgovina u Radničkoj našla na ovom popisu dokaz je da Konzum stvara nove trendove u trgovini, ne samo u Hrvatskoj i regiji, već i u svijetu.

Super Konzum Radnička otvoren je krajem prošle godine. Široka ponuda, brojne inovacije i nova iskustva u trgovini definitivno su potvrđeni ovim popisom. IGD-ovi stručnjaci posebno su istaknuli odjel delikatesa te pripremu raznih jela, poput pečenja pizze te ponudu kruha i kolača u trgovini.

'Iznimno smo ponosni na to da su i međunarodni stručnjaci potvrdili Konzumove napore i znanje u stvaranju novih trendova u maloprodaji. Super Konzum Radnička spada među najmodernije trgovine u regiji i pruža svojim kupcima širok izbor različitih proizvoda i usluga, ali i jedinstven i vrhunski doživljaj kupovine. Godinu dana od otvaranja ove iznimne trgovine mogu potvrditi da je ona opravdala kako naša očekivanja, tako i očekivanja naših kupaca i poslovnih partnera', komentirao je ovaj uspjeh Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

IGD - prestižna referenca u području trgovine

IGD je nezavisna i neprofitna globalna istraživačka i obrazovna organizacija koja u globalnoj trgovačkoj industriji pomaže odgovoriti na potrebe kupaca. IGD tako pruža uvid i smjernice kroz pouzdane odnose u cijelom lancu opskrbe ulaganjem u vještine ljudi u trgovačkoj industriji te stvaranjem sigurne i održive javne koristi razmjenom najboljih praksi. IGD okuplja široku mrežu distributera, proizvođača i pružatelja usluga, a svoj međunarodni utjecaj potvrđuje i suradnjom s brojnim stručnjacima iz Velike Britanije, Azije i Sjeverne Amerike. Važno je naglasiti da novac koji zaradi od prodaje studija ova organizacija vraća u industriju putem dobrotvornih aktivnosti.

Na temelju globalnog programa obilaska maloprodajnih trgovina, međunarodna organizacija IGD proglasila je petnaest najboljih trgovina koje se bave razvojem trendova u trgovini. Među svjetskim trgovinama koje treba posjetiti u 2017. godini našao se i Super Konzum u Radničkoj te tako potvrdio svoju poziciju na domaćem i međunarodnom tržištu. 'Želimo da Super Konzum Radnička postane uzor i preuzme vodeću ulogu u modernom konceptu trgovine', izjavio je povodom proglašenja Ante Todorić, izvršni potpredsjednik Agrokora.


Tamo gdje kupnja postaje doživljaj

Jedinstveno šoping iskustvo postaje važan čimbenik u uspjehu trgovaca u budućnosti. Potrošači sada mogu kupiti mnoge proizvode na različitim mjestima, uključujući internetsku trgovinu. Tradicionalne trgovine ipak predstavljaju prostor u kojem proizvodi mogu dobiti nove dimenzije. Današnji potrošači u stalnoj su potrazi za novim načinima olakšavanja svakodnevnog života, manje stresa, više vremena i uživanja u onom što rade. Ovaj trend slijedi i Konzum kao najveći trgovački lanac u Hrvatskoj.

Osim kupnje samih proizvoda, moderna trgovina nudi sadržaje koji se odnose na zabavu, kulinarstvo, brigu za izgled i zdravlje. Super Konzum Radnička nudi upravo taj doživljaj, ona nije neutralan prostor s policama proizvoda, već mjesto koje utječe na sva osjetila, poručili su iz Konzuma, uz informaciju da će i dalje razvijati nove koncepte te ulagati u svoju prodajnu mrežu s naglaskom na doživljaj kupovine.