4.FLAMENCO FESTIVAL

4. Flamenco Festival Zagreb posjetilo preko 1400 posjetitelja

26.06.2015 u 14:59

Bionic
Reading

Četvrti Flamenco Festival Zagreb „Fantasia Flamenca“, koji se prošlog tjedna održao u čast počast prerano preminulome Paco de Lucíi, ispunio je sva očekivanja kako publike tako i organizatora

U samo tri dana preko 1400 posjetitelja uživalo je u flamencu, a veći dio programa Festivala bio je besplatan.

Španjolski gitarist Jorge Canda Neira i pjevač Ángel López de Toro svojim su koncertom svečano otvorili Festival, a pridružili su im se plesači flamenca Andrea Lolić i Mitja Obed, kao i gitarista Tomislav Tenšek Snoopy i pjevačica Nina Ćorić.

Drugog dana Flamenco Festivala Zagreb prikazan je dokumentarni film „Francisco Sanchez: Paco de Lucia“ redatelja Daniela Hernándeza o putu Paca de Lucíe od prvih susreta s gitarom s nepunih osam godina, pa sve do velikih nastupa po najboljim svjetskim pozornicama.

Flamenco Festival Zagreb bio je bogat aktivnostima. Tako je u subotu cijeli trg Petrice Kerempuha plesao tradicionalne sevillane i rumbe sa slovenskim skupinama Luna Gitana i Luna Flamenca, a prije tzv. seviljske fešte slovenska plesačica Anja Mejač izvela je impresivan performans.

Veliko finale Festivala svakako je bio nastup Yolande Osune u kazalištu Gavella, koju je publika nekoliko puta izvodila na bis.