HAK promet

HAK stanje u prometu

28.07.2014. 16:05

Stanje i prohodnost cesta

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti (oblačno vrijeme, magla, jaki i povremeni pljuskovi kiše itd.) voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

Na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti promet je srednje gust do pojačan. Povremeno je pojačan promet i u priobalju, posebice na prilaznim cestama turističkim mjestima.

Zbog radova zatvorene su ceste:
- D2 Osijek-Vukovar između nadvožnjaka „Nemetin“ i skretanja za Zračnu luku Osijek,
- D22 Možđenec-Sudovec,
- D29 Kašina-Marija Bistrica,
- D50 Otočac-Perušić kod nadvožnjaka Janjče,
- D25 Korenica-Gospić (od 08,00 do 18,00 sati),
- D57 Vukovar-Orolik,
- D205 Klanjec-Dubrovčan,
- D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica i
- ŽC6280 Dubovica-Sveta Nedjelja.

Uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionicama državnih cesta:
- D1 Korenica-Debelo Brdo,
- D9 Metković-Opuzen i
- D303 Rovinj-Rovinjsko Selo.

Od 8 do 18 sati, zbog radova zatvara se D25 Korenica-Gospić (do 6. kolovoza 2014. god.). Obilazak: Korenica D1-Udbina-D522-Gornja Ploča-Lovinac-D50-Gospić.

Dana 29. srpnja od 14,00 do 22,00 sata zbog sanacije pješačkog mosta (nathodnika) kod ulaza 1 u Nacionalni Park Plitvička Jezera na ŽC5201 Selište Drežničko-Prijeboj, vozit će se obilazno cestom D1 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo-Grabovac, i obrnuto.

Naizmjence se vozi na:
- D2 od kružnog toka u Turčinu do raskrižja s Gospodarskom ulicom u Varaždinu,
- D31 od Šestak Brda do Pokupskog,
- D45 Rogoža-čvor Kutina,
- D47 Lipik-Novska, u mjestu Jagma,
- D205 Risvica-Dubrovčan,
- D206 na dionici od Valentinova do Petrovskog,
- na D227 Šenkovec-Štrigova u naselju Prekopa i
- Sisačka ulica u Karlovcu, izlaz iz Karlovca prema Pisarovini (D36).

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D29 Marija Bistrica-Soblinec,
- D228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac, u Gornjem Pokupju (za vozila iznad 15t),
- ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska,
- ŽC3252 Novska-Borovac i
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

Zbog oštećenja mosta Cubinec do daljnjeg je zatvorena državna cesta D22 Križevci-Sveti Ivan Žabno za vozila iznad 3,5 tona nosivosti. Obilasci su: D41 prema Majurcu do skretanja za Lemeš Križevački-ŽC2212-ŽC2228-Trema-DC 22 i obratno. Za vozila ukupne mase do 3,5 tona nosivosti i ukupne širine do 2 m, privremeno se vozi preko zamjenskog mosta, a vozila se propuštaju naizmjence.

Otvoren je novi kolnik na autocesti A3 Bregana-Lipovac poslije čvora Rugvice u smjeru Zagreb Istok i autoceste A4 Zagreb-Goričan. Privremeni prolaz koji se koristio, više se ne koristi. Zabrana prometa za sva vozila i dalje ostaje u poslovnoj zoni Zagreb Istok.

Granični prijelazi

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:
- ulazak na Kleku (čekanja do 20 min),
- izlazak na Staroj Gradiški i Slavonskome Brodu (čekanja do 40 min),
- u oba smjera na Metkoviću (na izlasku čekanja oko 1 sat, na ulasku oko 40 min).

Tijekom cijele turističke sezone, a posebice vikendima, očekuje se pojačan promet na GP Metković. Savjetujemo vozačima da koriste i granični prijelaz Nova Sela koji je smješten na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, a na kojem nema dužih čekanja.

Trajektni promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 13. lipnja do 14. rujna 2014.god. uvedena je dodatna katamaranska linija na relaciji Split – Hvar – Korčula. Polazak iz Splita održavat će se svakim danom u 9:15 sati, osim nedjeljom u 10:15, a povratak je predviđen svakim danom iz Korčule u 14:15 sati. Trajanje putovanja od Splita do Hvara je 1 sat i 5 minuta, a do Korčule ukupno 2 sata i 40 minuta.
Kako se radi o uvođenju katamaranske linije koja je prvenstveno turistički orijentirana, ukupni kapacitet karata po jednom putovanju bit će dostupan i preko online prodaje. Također, karte su za cijelu sezonu dostupne u prodaji u sljedećim agencijama Jadrolinije: Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Hvar, Stari Grad, Korčula, Dubrovnik, Ploče , Supetar i Vela Luka.

Ograničenja u prometu

AUTOCESTA A1

- zbog sanacije klizišta od 48.+900 km do 48. +250 km u smjeru Zagreba zatvoren je zaustavni trak.

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC

- zbog radova na sanaciji mosta na 133. +500 km u pravcu Lipovca zatvoren je vozni trak u dužini od 350 m. Promet teče preticajnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.
- zbog sanacije mosta na 133. +500 km u smjeru Zagreba zatvoren je vozni kolnički trak u dužini od 150 m. Prometuje se na tom dijelu pretjecajnim trakom uz ograničenje brzine na 40 km/h.
- otvoren je novi kolnik na autocesti A3, poslije čvora Rugvice u smjeru Zagreb Istok i autoceste A4. Privremeni prolaz koji se koristio za Zagreb Istok i autocestu A4 više nije u upotrebi. Zabrana prometa za sva vozila i dalje ostaje u poslovnoj zoni Zagreb Istok.

AUTOCESTA A4 ZAGREB-GORIČAN

- do daljnjega zbog radova na prijelaznim napravama na objektima od 20. +350 do 22. +600 km u smjeru Varaždina promet teče jednim trakom.
- do daljnjega, zbog izvođenja radova na sanaciji prijelaznih naprava na objektima Drava 2 i Drava 3 od 23.+800 do 21.+650 km u smjeru Goričana zatvoren je vozni trak.Promet teče preticajnim trakom uz privremenu prometnu signalizaciju.
- zbog sanacije kolnika od 83. +100km do 86. +200km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

A6 RIJEKA-ZAGREB

-od 79.+500 km do 81.+200 km zatvoren je pretjecajni trak u smjeru Rijeke.

GRAD ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

- od 26. 07. od 05,00 sati do 18. 08. do 04,00 sata, zbog radova uređenja kolnika Slavonske avenije na dijelu od Heinzelove do raskrižja Slavonska avenija/Marohnićeva naizmjenično prema dinamici izvođenja radova, bit će zatvoren sjeverni odnosno južni kolnik na navedenoj dionici Slavonske avenije, dok će se promet za vrijeme navedenih radova odvijati po slobodnom kolniku dvosmjerno, prema slijedećim fazama.
Faza 1. - zatvoren južni kolnik Slavonske avenije na dijelu od objekta HRT-a do petlje Av. M. Držića/Slavonska, promet se odvija po sjevernom kolniku dvosmjerno.
• prilikom izvođenja predmetnih radova nije moguć ulazak u Ulicu Kruge (južni dio) i izlazak na Slavonsku aveniju, kao i nemogućnost korištenja silaznog kraka petlje Av. M. Držića/Slavonska avenija (smjer zapad-jug/sjever) i uzlaznog kraka (sjever-istok)

Obilazni pravac: Kruge (južni dio) – Lastovska – Avenija M. Držića – petlja Av. M. Držića/Slavonska – Slavonska i obratno.
Faza 2. - zatvoren južni kolnik Slavonske avenije na dijelu od petlje Av. M. Držića/Slavonska do Heinzelove, promet se odvija po sjevernom kolniku dvosmjerno.
Faza 3. – zatvoren sjeverni kolnik Slavonske avenije na dijelu od Heinzelove do petlje Av. M. Držića/Slavonska, promet se odvija po južnom kolniku dvosmjerno.
• prilikom izvođenja predmetnih radova nije moguće korištenje silaznih krakova petlje Av. M. Držića/Slavonska avenija (smjer istok-sjever i smjer istok-jug).
Obilazni pravac: Kruge (sjeverni dio) – Ulica grada Vukovara – Avenija M. Držića.
Faza 4. - zatvoren sjeverni kolnik Slavonske avenije na dijelu od petlje Av. M. Držića/Slavonska do objekta HRT-a, promet se odvija po južnom kolniku dvosmjerno.
• prilikom izvođenja predmetnih radova nije moguć ulazak u Ulicu Kruge (sjeverni dio) kao ni izlazak na Slavonsku aveniju.
Obilazni pravac: Kruge (sjeverni dio) – Ulica Grada Vukovara – Hrvatske Bratske zajednice – Slavonska i obratno.
- do 06. 09. do 15,00 sati zbog radova na izvanrednom održavanju Vodovodne ulice na dijelu od Ulice grada Mainza do Magazinske ulice, ista će biti zatvorena za sav promet.
Za vrijeme navedenih radova obilazni pravci bit će:
Magazinska – Zagorska – Selska c. – Prilaz baruna Filipovića,
- Ulica grada Mainza – Slovenska - Fonova – Hanuševa - Jagićeva – Adžijina - Magazinska.
- od 26. 07. od 08,00 sati do 02. 08. do 05,00 sati zbog radova na pripremi za asfaltiranje i asfaltiranju Jukićeve ulice na dijelu od Kačićeve ulice do kućnog broja 8 (prijelaz preko tramvajske pruge), ista će biti zatvorena za sav promet u vremenu.
Za vrijeme navedenih radova obilazni pravci bit će: Jukićeva – Kačićeva – Kršnjavog – Savska c.,
- Savska c. – Trg D. Petrovića – Brozova – B. Adžije – Jukićeva.

- do 07. 09. do 20,00 sati zbog radova na rekonstrukciji javnog kanala u Ulici Šestinski vrh na dijelu od Ulice Vrhovec do Ulice I. Serdara, ista će biti zatvorena za sav promet.
Za vrijeme navedenih radova obilazni pravac bit će:
• Vrhovec – Šestinski vrh – I. Serdara i obratno.
- do 27. 07. do 05,00 sati zbog radova uređenja kolnika Planinska ulica na dijelu od Heinzelove do Ivanićgradske ulice, bit će zatvorena za sav promet.
Obilazni pravac za vrijeme izvođenja predmetnih radova bit će:
• Heinzelova - Ulica grada Vukovara - Ivanićgradska i obratno.
- od ponedjeljka 28. 07. 2014. godine od 08,00 sati do ponedjeljka 04. 08. 2014. godine do 04,00 sata za potrebe izvođenja radova uređenja kolnika, promet vozila Ilicom na dijelu od Ulice Republike Austrije do Selske ceste odvijat će se po tramvajskoj pruzi. Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati, prema privremeno postavljenoj regulaciji.
- do 31. srpnja na državnoj cesti D31 Velika Gorica-Pokupsko od Šestak Brda do Pokupskog će se svakog radnog dana od 07:00 do 18:00 voziti naizmjence jednim trakom.
- do 1. kolovoza do 17 sati vozit će se uz privremenu prometnu regulaciju na županijskoj cesti ŽC3102 u naselju Volavje (Novaki Petrovinski (D1)-Draga Svetojanska-Hrastje Plešivičko-D1), zbog izgradnje nogostupa duž županijske ceste Novaki Petrovinski-Volavje-Petrovina.
- do 2. kolovoza u 17 sati zbog sanacije klizišta, vozi se otežano na lokalnoj cesti LC31143 u mjestu Donja Purgerija na cesti Goli Vrh-Novo Selo Okičko-Klinča Sela.
- do 06. 08. do 05,00 sati.zbog radova na zamjeni oštećenih tramvajskih pruga na raskrižju Selska cesta / Jadranski most, za sav promet bit će zatvoren privoz zapad-istok (iz smjera Selske ceste prema Savskoj cesti),
Obilazni pravac za vrijeme izvođenja navedenih radova bit će:
• Selska cesta – Jadranski most – Remetinečka cesta – Jadranski most – Savska cesta.
- do 14.kolovoza do 17h, zbog radova, važi privremena regulacija prometa na cesti ŽC3039 Goričica-D3-Paukovec. Privremeni obilazak je :Goričica-Donja Zelina-Blažev Dol-Brezovec Zelinski-Sveta Helena-Gračec-Brckovljani, i obrnuto.
- do 22. kolovoza u 17 sati na županijskoj cesti ŽC3276 u Mariji Magdaleni (Marija Gorica) vozit će se naizmjence, zbog radova.
- do 31. kolovoza zbog odrona na Aleji Bolonje između Aleje seljačke bune i čvora Jarek vozit će se dvosmjerno.
- do 19. listopada zbog radova zatvorene su Mesnička, Streljačka i Ulica T. Brezovačkog. Pristup prema Gornjem gradu, bit će omogućen obilaznim pravcima: Iz smjera jug: Ilica-Britanski trg-Nazorova-Tuškanac-Jurjevska-Ilirski trg-Demetrova-Basaričekova-Ulica 29. 10. 1918.-Opatička-Kamenita- Čirilometodska-Katarinin trg. Iz smjera istok : Medveščak-Vrančićeva-Mlinarska-Jurjevska-Ilirski trg- Demetrova-Basaričekova-Ulica 29. 10. 1918.-Opatička-Kamenita-Čirilometodska-Katarinin trg.
- do 31. prosinca zbog izgradnje brze ceste Popovec-Marija Bistrica-Zabok, na dionici Zabok (Andraševec)-Mokrice promet će biti privremeno reguliran, zabranit će se skretanje iz oba smjera na D 24 i skretanje na ŽC2197.
- do 18. svibnja 2015. od 00 do 24 sata zabranjen je promet teretnim vozilima s prikolicom i poluprikolicom na dijelu županijske ceste ŽC 3074-Lupoglav- Kloštar Ivanić- Caginec od Brckovljana do Kloštar Ivanića i na ŽC 3124 na dijelu D43- Bunjani- Voloder-Kutona- Novska od Ivaničkog Graberja do granice Zagrebačke županije.
- svakodnevno od 7 do 16 sati, osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima, vozi se otežano (suženim kolnikom) na državnoj cesti D30 u Velikoj Gorici u zoni križanja sa D31, zbog radova izgradnje prometnog traka za skretanje iz smjera Siska.
- do kraja sanacije kolnika zabranjuje se promet vozilima čija ukupna masa prelazi 7,5t na lokalnoj cesti LC31109 Dugo Selo-Puhovo-Črnec Dugoselski-ŽC3073.
- do daljnjega je zatvorena ŽC3124 obilaznica Križa, vozi se kroz centar Križa, zbog radova.
- zabrana za teretna vozila kojima ukupna kod mjesta Globočec. Obilazak: Gornji Sušobreg-Donji Sušobreg.
- do završetka sanacije kolnika, za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t zatvorena je ŽC3067 u ulici Sv. Benedikta, zbog znatnog oštećenja trupa i kolnika ceste.
- zbog oštećenja kolnika na LC 31149 kod raskrižja sa ŽC 3299 u smjeru Kušanca te kod raskrižja sa ŽC3117 u smjeru Gradića zabrana je prometa za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7.5. tona
- zbog oštećenja kolnika zabranjen je promet vozilima ukupne mase veće od 10t na D505 čv. Bobovica-Bregana- čv. Jankomir-A6-Zagreb-Karlovac i dalje D 505 od Karlovca do Krašića.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

- do daljnjega (svakodnevno, osim nedjeljama državnim praznicima i blagdanima) na državnoj cesti D205 Klanjec-Gubaševo zbog obnove kolnika na dionici Razvor-Risvica, na dijelu između Klanjca i Dubrovčana cesta je zatvorena za sav promet. Obilazak za teretna vozila od Kumrovca prema Zagrebu ili Zaboku je: ŽC2186 Mihanović Dol- Kraljevec na Sutli- Dubravica- Donja Pušća- Zaprešić, lokalnom cestom 31024 Zaprešić- D1 kod West Gate-a i državnom cestom D12 do autoceste A2 i dalje autocestom A2 do čvora Mokrice u oba smjera. Obilazak za osobna vozila od Kumrovca prema Zaboku je županijskom cestom ŽC 2186 Mihanović Dol- Klanjec, loklanom cestom L22030 Klanjec- Lučelnica Tomaševečka i županijskom cestom Lučelnica Tomaševečka- D205 kod Tuheljskih Toplice.
- do rujna, trajat će radovi na D206 GP Hum na Sutli Pregrada-Valentinovo-Krapina na dionici od Valentinova do Petrovskog. Promet će teći naizmjence, uz regulaciju semaforima.
- državna cesta D307 na dionici Gornja Stubica-Marija Bistrica u mjestima Banšćica i Jezerčica, zbog djelomičnog ulegnuća ceste i radova na željezničkom prijelazu, do daljnjega je zatvorena za sav promet. Obilasci: ŽC 224 Gornja Stubica-Laz Bistrički ili D209 Laz Bistrički-Marija Bistrica do Zlatar Bistrice.
- do 30. rujna, zbog radova je zabranjen promet za sva vozila na državnoj cesti D29 Novi Golubovec(D35)-Zlatar Bistrica-Marija Bistrica-Soblinec(D3), na dijelu između križanja D29 i ŽC1006 kod Marije Bistrice i Kašine. Obilazni pravac za vozila čija je ukupna masa jednaka ili manja od 7,5 t je: Marija Bistrica-Moravče-Adamovec-Belovar, u oba smjera. Obilazni pravac za vozila čija je ukupna masa veća od 7,5 t je: Sveti Ivan Zelina-Novi Marof-Budinšćina-Zlatar Bistrica i obrnuto. U dane vikenda (subotama i nedjeljama), praznicima i blagdanima, te u vrijeme blagdana Velike Gospe od 14.8.-18.08. radova neće biti, te će državna cesta biti otvorena za promet vozila do 7,5t.
- do daljnjega je zatvorena ŽC2197 Oroslavje-Hum Zabočki, zbog izgradnje vijadukta.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

- zbog radova na mostu u Gornjem Pokupju za sva vozila iznad 15 tona zatvorena je županijska cesta ŽC 3297 Karlovac-Ozalj. Obilazak je mjestima: Ribnik odnosno Draganić.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

- zbog oštećenja mosta Cubinec do daljnjeg je zatvorena državna cesta D22 Križevci-Sveti Ivan Žabno za vozila iznad 3,5 tona nosivosti. Obilasci za vozila iznad 3,5 tona nosivosti: D41 prema Majurcu do skretanja za Lemeš Križevački-ŽC2212-ŽC2228-Trema-Dc 22 i obratno. Za vozila ukupne mase do 3,5 tona nosivosti i ukupne širine do 2,00 m uspostavljena je komunikacija preko provizornog mosta naizmjeničnim propuštanjem vozila za lokalno stanovništvo.

SISAČKO-MOSLOVAČKA ŽUPANIJA

- do 31. kolovoza zbog radova na južnom i rekonstrukciji sjevernog kolnika na D36 (Zagrebačka ulica) u Sisku promet će privremeno teći novoizgrađenim kružnim tokom do raskrižja Kaufland Sisak, a u ostalom dijelu trase bit će preusmjeren kroz Komunalnu zonu Sisak (od 8.+50 do 9.+380 km). Prekinut je promet na D36.
- 12. rujna, od 12,00 do 16,30h, zbog održavanja „1. RALLY MOSLAVINA“ privremeno se za promet zatvara županijska cesta ŽC3163 Selište-D45 i lokalna cesta LC33024 na relaciji od: D45 ul.Hrvatskih branitelja-ŽC3163-LC33024 (Kletište).
- 13. rujna, od 8,30 do 17,40 h zbog održavanja „1. RALLY MOSLAVINA“ privremeno se za promet zatvara županijska cesta ŽC3213 Gojlo (L37139)-Piljenice(L33137) i lokalna cesta LC33071 Kutina(L33070)-Mišinka-ŽC3213 na relaciji od Ilove (raskrižje ŽC3213 i LC33070-Naftaplinska ul.-LC33071-Mišinka.
- 13. rujna od 9-18,30 h, zbog održavanja „1. RALLY MOSLAVINA“ privremeno se za sav promet zatvaraju županijske ceste: ŽC3130, ŽC3158,LC33002,LC33003, i LC33018 u dužini od 11km od Ribnjače.
- 10.,11. i 12.listopada, povodom manifestacije „Kestenijada 2014.“ vozit će se usporeno kroz grad Hrvatska Kostajnica i prema graničnom prijelazu.
- do 15. studenog zbog radova na dionici državne ceste D45 Rogoža-čvot Kutina vozi se naizmjence.
- do daljnjega zabranjen je promet svim vozilima iznad 6 tona na lokalnoj cesti 33006 Kolodvorska ulica u Lekeniku u duljini od 650 m.
- do 01. ožujka 2015. godine od 0-24 sata zabranjen je promet teretnim vozilima s priključnim vozilom na županijskim cestama ŽC3124 Voloder- Kutina- Novska i na ŽC Novska- Borovac- granica Sisačko- moslavačke županije. Odluka se ne odnosi na vozila koja imaju sjedište uz županijske ceste te vozila koja uz ceste obavljaju utovar, istovar ili servis vozila.
- do daljnjeg zatvorena je ŽC3238 Mali Gradac- Dragozina- D6 zbog oštećenja mosta u mjestu Mali Gradac. Obilazak je Vukičevići- Vlahovići- Mali Gradac.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

- na Rabu se vozi otežano na županijskoj cesti ŽC5139 u mjestu Banjol zbog urušenog potpornog zida.
- zbog klizišta, dionica županijske ceste ŽC 5185 M. Lug-Zamost zatvara se za vozila teža od 3,5 t.
- zbog urušavanja potpronog zida na državnoj cesti D3 izmeđi naselja Skrad i Kupjak (Šubetov most) vozi se uz privremenu signalizaciju, usporeno, u oba smjera.
- u tijeku su radovi na sanaciji klizišta na državnoj cesti D203 Delnice-Brod na Kupi, pa se istovremeno ukida zabrana za teretna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 20t.
- na D32, dionica 2, stacionaža 8.+050 km vozi se jednim trakom u dužini cca 100m, zbog klizišta.
- zbog radova na obnovi državne ceste D 105 Lopar – Rab povremeno će se zatvarati dionica između Gornje Supetarske Drage i Donje Supetarske Drage. Obilazak zatvorenog dijela ceste omogućen je nerazvrstanom cestom uz crkvu Sv.Petra“.
- zbog kvara most Privlaka do daljnjeg se neće otvarati za prolaz brodova.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

- na dijelu istočne obilaznice Varaždina vozi se uz posebnu regulaciju do završetka svih radova.
- do daljnjega je zatvorena državna cesta D22 Možđenec-Sudovec od raskrižja ŽC2135 do raskrižja sa ŽC 2175 u naselju Sudovec. Iz Novog Marofa u smjeru Sudovca obilazak je državnom cestom D3, ŽC Breznica-Visoko-Sudovec te u smjeru Križevaca državnom cestom D22 (produžen je rok završetka radova).
- nedjeljom od 6 do 22 sata na državnoj cesti D2 od Varaždina do Dubrave Križovljanske zabranjen je promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 t.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

- do 22. kolovoza na dionici državne ceste D209 Slemenice-Šenkovec vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju, zbog radova.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

- na županijskoj cesti ŽC4030 Orahovica-Kutjevo zabrana je za teretna vozila.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

- do 20. lipnja 2015. od 07,00 do 18,00 sati vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na državnoj cesti D51 u zoni križanja sa budućom Južnom obilaznicom Nove Gradiške. Radovi se ne izvode nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

- do 19. kolovoza zbog radova na državnoj cesti D53 u mjestu Velimirovac između GP Donji Miholjac i Našica, vozit će se uz privremenu signalizaciju.
- do 26. kolovoza zbog izgradnje autobusnih stajališta naizmjence će se voziti državnom cestom D213 u mjestu Sarvaš.
- do 29. kolovoza, zbog radova na državnoj cesti D515 Našice-Đakovo u mjestu Potnjani, promet teče naizmjeničnim propuštanjem vozila jednim trakom uz regulaciju semaforima.
- do 31. kolovoza zbog radova državna cesta D2 Osijek-Vukovar na dionici Osijek-Klisa između nadvožnjaka „Nemetin“ i raskrižja D2 sa D418 (skretanje za Zračnu Luku Osijek) bit će zatvorena za sav promet. Obilazak: D2-nadvožnjak „Nemetin“-Sarvaš-Bijelo Brdo-Dalj-Borovo-Vukovar-Klisa-Zračna Luka Osijek i obrnuto uz privremenu prometnu signalizaciju.
- do 5. listopada svakodnevno za sav promet bit će zatvorena Južna obilaznica Grada Osijeka (D2) između čvorišta „Čepinska“ i nadvožnjaka „Vinkovačka“. Obilazak: D2-Ulica Sv.L.B.Mandića-„Industrijska zona Osijeka“-Ulica Zapadno predgrađe-Vinkovačka ulica-D2 i obratno.
- do daljnjega zatvoren je jedan trak zbog radova na D2, južnoj osječkoj obilaznici, između čvorišta Frigis i nadvožnjaka Višnjevac. Vozit će se jednim trakom, uz regulaciju semaforima.

VUKOVARSKO- SRIJEMSKA

- do 15. listopada zbog izvanrednog održavanja zatvorena je državna cesta D57 Vukovar-Orolik od ŽC 4150 do raskrižja za Berak. Obilazak je nerazvrstanim cestama grada Vukovara i ŽC 4150.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

- u gradu Virovitici zabrana je prometa teretnim vozilima čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 t na dijelu državne ceste D2 od kružnog toka na istoku do zapadne obilaznice na zapadu. Vozila se iz smjera Osijeka sa D2, ulice Stjepana Radića (kružni tok) preusmjeravaju na Vinkovačku cestu, Vukovarsku ulicu, Bilogorsku ulicu, zapadnu Virovitičku obilaznicu D 5 i ponovno na D2 u pravcu Korije i obrnuto.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

- 29. srpnja od 14,00 do 22,00 sata zbog sanacije pješačkog mosta (nathodnika) kod ulaza 1 u Nacionalni Park Plitvička Jezera na ŽC5201 Selište Drežničko-Prijeboj, vozit će se obilazno cestom D1 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo-Grabovac, i obrnuto.
- od 8 do 18 sati,zbog radova, zatvara se D25 Korenica-Gospić (do 6.kolovoza 2014. god.). Obilazak: Korenica D1-Udbina-D522-Gornja Ploča-Lovinac-D50-Gospić.
- uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionici državne ceste D1 Korenica- Debelo Brdo
- uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionici državne ceste D25 Bunić- Ljubovo
- do 01. listopada na državnoj cesti D50 Gospić-Medak vozi se naizmjence zbog radova.
- do 1. listopada, zbog radova je zatvorena državna cesta D50 zbog rekonstrukcije nadvožnjaka Janjče na pruzi Oštarije-Knin-Split. Obilazak za lokalni promet: D50-Janjče-Krš-Studenci, a za tranzitni i teretni promet obilazak je autocestom A1 između čvorova Otočac i Perušić.


ISTARSKA ŽUPANIJA

- do 23. kolovoza vozi se prema privremenoj signalizaciji na državnoj cesti D303 između Rovinja i Rovinjskog Sela (Turnina-Moncerlogno).
- do 12. listopada traju radovi na sjevernoj obilaznici Pule (D66). Vozi se uz privremenu regulaciju prometa.
- do daljnjega vozi se uz privremenu regulaciju prometa na državnoj cesti D75 u predjelu Marketi u Novigradu.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

- do 15. rujna podizni most u Tisnom, između otoka Murtera i kopna, na D 121, podizat će se svakodnevno u 9 i 17 sati, a spuštat će se u 09,30 i 17,30. Za to vrijeme bit će zaustavljen cestovni promet.
- do 09. ožujka 2015. god. u gradu Kninu vozi se otežano, uz privremenu regulaciju prometa na dionici državne ceste D33 dionica 1, Tomislavova ulica.
- zbog oštećenja na državnoj cesti D59, na dionici Bribirske Mostine-Krković, vozi se jednim prometnim trakom, se uz privremenu prometnu signalizaciju.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

- do 15. kolovoza za sav promet zatvara se prijelaz preko Balečkog mosta preko rijeke Cetine u Vinaliću na ŽC 6082. Obilazak je reguliran privremenom prometnom signalizacijom.
- do daljnjega, zbog radova na raskrižju državnih cesta D409 i D315, predio Pantan u Trogiru, vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.
- za sav promet bit će zatvorena ŽC6280 Dubovica-Sveta Nedjelja. Predmetni dio nije izgrađen, tako da po tom dijelu nemože teći promet.
- zbog radova je privremena regulacija prometa na županijskoj cesti Ž6180, na dionici od raskrižja sa državnom cestom D60 do raskrižja s lokalnom cestom L67160 (Poljica). Promet teče naizmjeničnim propuštanjem vozila jednim prometnim trakom.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

- uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionici državne ceste D9 Metković-Opuzen.

Korisni telefonski brojevi

Informacije o stanju u prometu na cestama može se dobiti na broj telefona 072 777-777
Pomoć na cesti 1987

Prognoza prometa za sutra

PROMETNA PROGNOZA ZA 29. SRPNJA

Vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu unutrašnjosti i Istri.
Pojačan promet očekuje se u gradovima i na gradskim obilaznicama duž Jadranske magistrale (posebice na dionici Split-Omiš-Makarska uz moguće zastoje) i Istarskog ipsilona.
Izlazak teretnih vozila bit će pojačan na GP- ima Bajakovo, Bregana i Pasjak. Ulazak putničkih vozila bit će pojačan na Metkoviću i Kleku.
Zbog jakog juga mogući su poremećaji u trajektnom i katamaranskom prometu.

Radari

BRODSKO-POSAVSKA
Bukovlje-Bartolovci,ZC4202
16:00-17:00
Gromačnik-Sapci,ZC4202
14:00-16:00
Okučani-Velika Kopanica,A3
06:00-14:00
Slavonski Brod-Osječka
15:00-16:00
Slavonski Brod-Zagrebačka ulica
07:00-08:00

DUBROVAČKO-NERETVANSKA
-nerazv.cesta Sustjepan-Lozica
10:30-15:00
-predio Kapja - Dubovo,D118
19:00-21:00
Dubrovnik-Trsteno,D8
07:00-10:00
19:30-23:00
Gruda-Plat,D8
15:00-19:00
Lumbarda-Korčula,ZC6225
23:30-01:00
Metković-Kula Norinska,D62
14:00-15:00
Metković-Opuzen,D9
07:00-08:00
23:00-24:00
Opuzen,D8
20:00-23:00
Opuzen-Klek,D8
08:00-14:00
Ploče-Komin,D8
08:00-16:00
Ston-Zaton Doli,D414
07:00-12:00
13:00-19:00
Žrnovo,D118
21:00-23:00

ISTARSKA
Blaškovići,D64
08:00-10:00
Buzet-Lupoglav,D44
06:00-07:30
Buzet-Ponteporton,D44
16:00-17:30
Kapelica-Koromačno,ZC5103
18:00-20:00
Šušnjevica,D500
15:00-17:00

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAĆKA
Novi Glog-Škrinjari,D28
10:00-13:00
Velika Mučna-Botovo,D41
12:00-15:00
Virje-Repaš,D210
16:00-19:00

MEĐIMURSKA
Lopatinec,D227
15:00-15:30
Novo Selo Rok,ZC2017
18:30-19:30

PRIMORSKO-GORANSKA
Barbat na Rabu,D105
15:00-17:00
Crikvenica-Hrusta,L10001
15:00-16:30
Delnice,D3
16:00-17:00
Rijeka-Zvonimirova ulica,D8
19:00-21:00

SISAČKO-MOSLAVAČKA
Lekenik-Stupno,D30
15:00-23:00
Topolovac-Novo Selo Palanječko,D36
06:00-14:00

ŠIBENSKO-KNINSKA
-Čenići,D33
17:00-19:00
-Tromilja,D33
21:00-23:00
Kljake,D56
09:00-12:00
Radučić,D59
09:00-11:00

VIROVITIČKO-PODRAVSKA
-Markovo-Sopje,ZC4026
14:00-16:00
Lukač-Gradina,ZC4007
14:00-15:00
Novaki-Sopje,ZC4024
20:00-21:00
Orahovica-K. Zvonimira,D2
08:00-10:00
Rezovac,ZC4022
16:00-19:30
Slatina-Kozice,D2
06:00-08:00
Virovitica-Strossmayerova,D2
06:00-07:00

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA
Vukovar-Dvanaest redarstvenika
08:15-10:00
18:30-20:00
Vukovar-Kudeljarska
22:30-00:00
Vukovar-Županijska
06:30-08:00
14:30-16:00

ZAGREBAČKA
Sveta Helena-Vrbovec,D28
00:00-24:00
Vrbovec-Cugovec,D28
00:00-24:00
Zagreb-Jadranski most
00:00-24:00
Zagreb-Bregana,A3
00:00-24:00
Zagreb-Karlovac,A1
00:00-24:00
Zagreb-Krapina,A2
00:00-24:00
Zagreb-Prilaz baruna Filipovića
00:00-24:00
Zagreb-Sisačka cesta
00:00-24:00
Zagreb-Slavonska avenija
00:00-24:00
Zagreb-Slavonska avenija,A3
00:00-24:00
Zagreb-Ulica grada Vukovara
00:00-24:00

Upozorenje:
Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike. Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr