HAK promet

HAK stanje u prometu

30.01.2015. 14:08

Stanje i prohodnost cesta

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje.
U sjeverozapadnom dijelu zemlje mjestimice pada slab snijeg.
Zbog snijega su na autocesti A2 između čvorova Đurmanec i Trakoščan proglašeni zimski uvjeti. Promet je zabranjen za kamione s prikloicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Magla smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i Bosiljeva.
Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.
Zimski su uvjeti te zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na državnoj i županijskim cestama u Lici:

• DC218 Dobroselo-Mazin,
• ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i
• ŽC5201 Selište-Prijeboj, a u
Gorskom kotaru na županijskim i lokalnim cestama na području Čabra.


Zbog vode na kolniku zatvorena je LC40014 Detkovac-Novi Gradac, u Virovitičko-podravskoj županiji.


Do 31. siječnja, zbog radova za sav promet zatvorena je državna cesta D66 na dionici rotor Šijana-čvor Pula. Obilazak je Medulinskom cestom (ŽC5200) te ulicom Prekomorskih brigada.

Državna cesta Drniš-Split (DC56) kod mjesta Kričke i Ružić zbog razminiranja se zatvara povremeno od 08,00 do 17,00 sati. Vozila se propuštaju po 15 minuta svakog punog sata.

Na državnoj cesti Makarska-Ravča (DC512) pred tunelom Stupica se zbog radova vozi naizmjence, jednim trakom, uz semafore.


Granični prijelazi

Pojačan je izlazak teretnih vozila na Bajakovu, kolona je oko 4 km.
Ukinuti su zimski uvjeti u Sloveniji pa je promet sada dopušten za teretna vozila na graničnom prijelazu Pasjak.Trajektni promet

U prekidu su trajektne linije:


-Valbiska-Lopar,

-Zadar-Mali Lošinj,

-Makarska-Sumartin,

-Šibenik-Kaprije-Žirje

-Split-Vis

-Split-Vela Luka-Lastovo

-Sućuraj-Drvenik,

-Sobra-Prapratno i

-Suđurađ-Dubrovnik.Trajekt na linija Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila.

katamaranske:


-Novalja-Rab-Rijeka
-Mali Lošinj-Rijeka
-Zadar-Premuda-Silba-Olib
-Vis-Split
-Jelsa-Bol-Split
-Lastovo - Vela Luka -Hvar – Split
-Korčula- Hvar-Split


te brodske linije:-Mali Lošinj-Unije-Susak
-Šipan-Lopud-Koločep-Dubrovnik i
-Drvenik V. - Drvenik M. - Trogir - Split


.Ograničenja u prometu

A1 ZAGREB-SPLIT-DUBROVNIK
-zbog radova od 49.+500 do 48.+200 km u smjeru Zagreba vozi se usporeno uz ograničenje brzine od 60 km/h.
-zatvorena je desna cijev tunela Plasina (148.+400 do 151.+400 km), zbog radova. Prometuje se lijevom tunelskom cijevi, dvosmjerno.


A2 ZAGREB-MACELJ
-zbog radova je zatvoren pretjecajni trak od 7. do 8. km u smjeru Krapine i od 9. do 7. km u smjeru Zagreba.
-do 12. lipnja zbog radova u zoni čvora Zaprešić, bit će onemogućen prolaz državnom cestom DC1 iz smjera trgovačkog centra Westgate u smjeru Aleje Bologne u Zagrebu. Obilazak iz smjera Zabok-Zagreb centar (odnosno iz smjera trgovačkog centra Westgate u smjeru Aleje Bologne u Zagrebu) bit će autocestom A2 Zagreb-Macelj preko čvora Jankomir. Ostali krakovi čvora Zaprešić, državna cesta DC1 iz smjera Zagreba (Aleja Bologne) prema Zaboku i glavna trasa autoceste bit će otvorene za sav promet. Promet iz smjera Zaboka (DC1) za Zaprešić-centar odvijat će se obilazno preko županijske ceste do centra Zaprešića.

A3 BREGANA-LIPOVAC
-zbog radova na sanaciji objekta u čvoru Lučko krak 2 smjer Jankomir – Karlovac, za sav promet zatvorena je desni vozni trak. Promet se odvija desnom stranom kolnika uz ograničenje brzine 40 km/h


A6 RIJEKA-ZAGREB

-zbog radova od 69.+600 do 70. km u smjeru Rijeke zatvoren je trak za spora vozila.
-zbog radova zatvoren je zaustavni trak od 75. km + 300m do 76. km + 100m u smjeru Rijeke.
-zatvoren je sporovozni trak od 80. km + 700 m do 79. km+ 500 km u smjeru Zagreba.
ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
-od 28. siječnja do 07. veljače zbog radova bit će zatvorena Marohničeva ulica, na dijelu od Slavonske avenije do ulice Prisavlje. Obilazak: Prisavlje-Trnjanska struga VI-Trnjanska struga V- Slavonska avenija.

-do 31. siječnja 2015 g. za sav promet se zatvara dionica županijske ceste ŽC2221 Marija Bistrica-Hrastje zbog sanacije klizišta Žitomir. Obilazak je preko Jertovca i Konščine.
-do daljnjega je zatvorena ŽC3124 obilaznica Križa, vozi se kroz centar Križa, zbog radova.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA
-osim vikendima, praznicima i blagdanima, zbog radova je zabranjen promet za sva vozila na državnoj cesti DC29 Novi Golubovec (D35)-Zlatar Bistrica-Marija Bistrica-Soblinec(DC3), na dijelu između križanja DC29 i ŽC1006 kod Marije Bistrice i Kašine. Obilazni pravac za vozila čija je ukupna masa jednaka ili manja od 7,5 t je: Marija Bistrica-Moravče-Adamovec-Belovar, u oba smjera. Obilazni pravac za vozila čija je ukupna masa veća od 7,5 t je: Sveti Ivan Zelina-Novi Marof-Budinšćina-Zlatar Bistrica i obrnuto. U dane vikenda (subotama i nedjeljama), praznicima i blagdanima državna cesta biti otvorena za promet vozila do 7,5t.
-do daljnjega je zatvorena ŽC2197 Oroslavje-Hum Zabočki, zbog izgradnje vijadukta.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA
SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
-od 21. siječnja od 06,00 sati do 31. siječnja, zbog radova, za sav promet bit će zatvorena županijska cesta ŽC3195 Slatina Pokupska (DC31)-Zaloj-M. Solina-Prekopa (DC37) u mjestu Mala Solina. Obilazak: Mala Solina (ŽC3195)-Hađer-Prekopa (DC37)-Glina (DC6)-Gornji Viduševac (DC31)-Slatina Pokupska (ŽC3195)-Zaloj-Mala Solina.
-od 24. prosinca zatvorena je županijska cesta ŽC3215 Kraljeva Velika- Lipovljani u mjestu Lipovljani (ulica Ante Starčevića) zbog radova.
-županijska cesta ŽC3234 Veliki Šušnjar-D. Stupnica zatvorena je zbog radova u mjestu Gornja Stupnica.
-do daljnjeg zatvorena je ŽC3238 Mali Gradac- Dragozina- DC6 zbog oštećenja mosta u mjestu Mali Gradac. Obilazak je Vukičevići- Vlahovići- Mali Gradac.
-zatvara se ŽC3213 Gojilo-Piljenice na križanju pruge Dugo Selo- Novska zbog rekonstrukcije željezničko-cestovnog prijelaza. Obilazak: Ilova- Zbjegovače-Piljenice i obratno.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
-zbog radova na obnovi državne ceste DC105 Lopar – Rab povremeno će se zatvarati dionica između Gornje Supetarske Drage i Donje Supetarske Drage. Obilazak zatvorenog dijela ceste omogućen je nerazvrstanom cestom uz crkvu Sv.Petra“.
-zbog kvara most Privlaka do daljnjeg se neće otvarati za prolaz brodova.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
-do daljnjega je zatvorena državna cesta DC22 Možđenec-Sudovec od raskrižja ŽC2135 do raskrižja sa ŽC 2175 u naselju Sudovec. Iz Novog Marofa u smjeru Sudovca obilazak je državnom cestom DC3, ŽC Breznica-Visoko-Sudovec te u smjeru Križevaca državnom cestom DC22 (produžen je rok završetka radova).

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA
-do daljnjega zatvorena je dionica državne ceste DC38 u Pleternici od željezničke pruge do potoka Vrbova. Obilazak: LC41078-Ulicom Ante Starčevića i Ulicom Antuna Matije Reljkovića.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA
-do 01. lipnja 2016.godine., zatvorena je državna cesta DC423 Slavonski Brod-Luka Slavonski Brod u zoni željezničko-cestovnog prijelaza u Osječkoj ulici. Vozit će se obilazno prema privremeno postavljenoj prometnoj signalizaciji.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA
-do 01. lipnja državna cesta DC57 Vukovar-Orolik zatvorena je za sav promet zbog radova.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA
-zatvorena cesta Budak-DC534, zbog izgradnje ograde mosta.
-do 12. ožujka za sav promet bit će zatvorena državna cesta D106 na otoku Pagu u Novalji od križanja sa ŽC6274 do križanja sa ŽC 5151. Obilazak je reguliran privremenom prometnom signalizacijom, kroz Novalju.

ISTARSKA ŽUPANIJA
-zbog loših vremenskih uvjeta produžuje se rok završetka radova (umjesto 31. siječnja produžuje se do 3.2.2015.) na državnoj cesti DC66 na dionici rotor Šijana-čvor Pula.Obilazak je Medulinskom cestom (ŽC5200) te ulicom Prekomorskih brigada.

-zbog radova izvanrednog održavanja, zatvorena je državna cesta DC75 Stancija Vodopija- G. Špadići. Obilazak je županijskim cestama: ŽC5002 i ŽC5042.
-do 1. travnja bit će zatvorena državna cesta DC75 od kružnog raskrižja s DC300 (Bujska ulica) u Umagu do raskrižja s nerazvrstanom cestom za Rožac, zbog radova. Obilazak je preko naselja Rožac i Finida.
-do 19. svibnja bit će zatvorena državna cesta DC75 u Poreču na dionici Brulo-Bijela Uvala od rotora Žatika do rotora Molindrio, zbog radova. Obilazak za osobna vozila, autobuse i teretna vozila do 8t u smjeru Vrsara (i obrnuto) je preko Fuškulina, a za teretna vozila preko 8t obilazak je preko Svetog Lovreča.


ZADARSKA ŽUPANIJA

-do daljnjeg zbog radova izgradnje sustava odvodnje privremeno će se u gradu Zadru zatvoriti državna cesta D407 Obala kralja Tomislava i Liburnska obala na dijelu od Ulice Narodnog lista do „ Lančanih vrata“. Zatvaranje vrijedi za sva vozila, osim onih koja putuju trajektom te koja će voziti kroz gradilište.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA
-do 15. veljače zbog razminiranja zatvara sa državna cesta Drniš-Sinj (DC56) kod mjesta Kričke i Ružić, svakodnevno od 08:00 do 17:00. Vozila će se propuštati po 15 minuta svakog punog sata.
-do 9.ožujka zbog radova će biti zatvorena D33, Tomislavova ulica u Kninu. Promet će teći obilazno: ŽC6080 Vrpolje (kod Knina)-Kovačić-Knin i obratno.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
-za sav promet zatvorena je ŽC6280 Dubovica-Sveta Nedjelja. Predmetni dio nije izgrađen, tako da po tom dijelu promet ne može teći.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA-do 21. siječnja u 15:00 zbog radova je zatvorena državna cesta Dubovo- Pupnat (DC118) na Korčuli.


ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
-do daljnjega se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju na DC26 Vrbovec-Gornji Dragićevci (od 29.1.2015. sljedeća dva tjedna)

-do 30. siječnja zbog ulegnuća i oštećenja kolnika u Marohnićevoj ulici na dijelu od Slavonske avenije do ulice Prisavlje (smjer sjever - jug) uspostaviti će se jednosmjeran promet. Obilazni pravac za vrijeme izvođenja predmetnih radova bit će: Prisavlje - Trnjanska struga VI - Trnjanska struga V - Slavonska avenija.
-do 31. siječnja na državnoj cesti DC3 u mjestu Žerjavinec, zbog radova, vozi se jednim trakom naizmjenično uz regulaciju pokretnim znakovima, osim noću, nedjeljama, blagdanima i praznicima.
-do 30.02. na državnoj cesti DC310 Jastrebarsko (DC1)-čvor Jastrebarsko (A1), zbog radova izvan pojasa državne ceste i povremenog uključivanja/isključivanja vozila gradilišta, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.
-do 31. 03. , na državnoj cesti DC255 GP Harmica-čvor Zaprešić izvode se radovi rekonstrukcije raskrižja ulice Maršala Tita (DC225) i buduće istočne obilaznice Zaprešića
-traju radovi na državnoj cesti D41 na dionici Gostović-Gornji Tkalec, između Vrbovca i Križevaca. U zoni radova promet teče naizmjence, jednim trakom, uz semafore.
-na DC1 od 4.+500 do 4. +600 km vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.
-svakodnevno od 7 do 16 sati, osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima, vozi se suženim kolnikom na državnoj cesti DC30 u Velikoj Gorici u zoni križanja sa DC31, zbog radova izgradnje prometnog traka za skretanje iz smjera Siska.
-do 30. siječnja 2015. do 7 do 18 sati (osim nedjeljama, blagdanima i praznicima) na državnoj cesti D31 Velika Gorica-Kravarsko-Pokupsko-G. Viduševac na dijelu od Šestak Brda do Pokupskog vozit će se uz privremenu prometnu signalizaciju (semafore).
-do 14.09.2015. god. vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na ŽC3067 (DC1-Donji Stupnik), zbog radova.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA-do 31. siječnja svakodnevno osim nedjeljom, zbog radova na državnoj cesti DC507 Valentinovo (DC26)-Krapinske toplice-Gubaševo (DC205), u mjestu Grgurovec, vozi se naizmjence jednim trakom.
-do 24. siječnja 2015.god., svakodnevno (osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima), od 08,00 do 16,00 sati, zbog radova na državnoj cesti DC507 na dionici Gubaševo-Krapinske toplice kod Krapinskih Toplica vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.
-do 14. 02. na državnoj cesti DC206 Valentinovo-Krapina u mjestu Tkalci, zbog radova, promet teče naizmjenično uz regulaciju semaforima (osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima).
-do 30. svibnja na državnoj cesti DC1 GP Macelj- Krapina- Zagreb- Karlovac ispod nadvožnjaka autoceste A3 u Lučkom vozit će se naizmjence, jednim trakom, uz regulaciju semfora. Privremena regulaciju postavljat će se povremeno i pretežito u noćnim satima.
-do 08.08., svakodnevno od 07,00 do 17,00 sati, na državnoj cesti DC29 N. Golubovec (DC35)-Zlatar-Zl. Bistrica-M. Bistrica-Soblinec (DC3), kod mjesta Zlatar, na dijelu od 15.+100 do 18.+320 km vozi se naizmjenično jednim kolničkim trakom uz regulaciju pokretnim semaforima, zbog radova rekonstrukcije kolnika (radovi se izvode svakodnevno osim nedjeljama, praznicima i blagdanima).
-do daljnjega, zbog radova na državnoj cesti DC24 na dionici od Jelovca do naselja Galovec (Konjščina) vozi se uz privremenu prometnu regulaciju. Rok izvođenja radova je 5 mjeseci.
-do 13. veljače 2015. god. u vremenu od 08,00 do 18,00 sati (osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima) na državnoj cesti DC1 od Gornjeg Macelja do Velike Vesi vozi se naizmjence, jednim trakom uz semafore.
-do 31. siječnja 2015.god. na državnoj cesti DC1 između Đurmanca i Polja Krapinskog na dijelu prije tunela Žutnica vozit će se naizmjence od ponedjeljka do subote od 07:30 do 17:30 , a nedjeljom od 08:00 do 12:00 sati. Radova nema noću, državnim praznicima i blagdanima.
-do 30.travnja svakodnevno, osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima na državnoj cesti DC207 Hum na Sutli-Lupinjak-Đurmanec u naselju Hromac vozit će se naizmjence jednim kolničkim trakom uz regulaciju semaforima

KARLOVAČKA ŽUPANIJA
-do daljnjega na državnoj cesti DC1 Budačka Rijeka-Grabovac u naselju Rakovica vozi se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz semafore. Izvode se radovi izgradnje nogostupa Oštarski Stanovi-Rakovica.
-do 30. travnja vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na državnoj cesti DC23 Duga Resa-Josipdol u Tounju na lokaciji raskrižja DC23 i Ulice Linije.
-do daljnjega, zbog radova na državnoj cesti DC3 Karlovac-Duga Resa u Karlovcu (raskrižje Senjske ulice, Ulice Andrije Štampara i Ulice Donja Švarča) promet teče dvosmjerno uz suženje kolnika, a zabranjen je na raskrižju Senjske ulice (DC3) i Ulice Donja Švarča. Promet prema ulici Donja Švarča teći će obilazno ulicama: Senjska-Baščinska-Udbinja-Rakovac ili Riječka-Ulica Mala Švarča-Logorište-Mostanje dok je za teretna vozila preporuka korištenje autoceste A1.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
-od 22.01. do 16.02.2015. zbog radova na izgradnji južnog kolnika i rekonstrukcije sjevernog na DC36 u Sisku promet će teći uz privremenu regulaciju na Zagrebačkoj ulici, od rotora do trgovačkog centra. Na rotoru neće biti moguće skrenuti iz smjera Hefelove ulice prema Mostu gromova i Petrinje, već će se promet preusmjeriti kroz komunalnu zonu.
-od 5. siječnja na državnoj cesti DC47 od mosta Jasenovac do prilaza graničnom prijelazu Hrvatska Dubica promet teče naizmjence, jednim trakom, zbog sanacije odrona.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
-zbog urušavanja potpronog zida na državnoj cesti DC3 izmeđi naselja Skrad i Kupjak (Šubetov most) vozi se uz privremenu signalizaciju, usporeno, u oba smjera.
-na DC32, dionica 2, stacionaža 8.+050 km vozi se jednim trakom u dužini cca 100m, zbog klizišta.
-zbog kvara most Privlaka do daljnjeg se neće otvarati za prolaz brodova.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
-do 5. ožujka od 7 do 17 sati zbog radova na rekonstrukciji križanja državne ceste DC24 , lokalne ceste LC25105 i nerazvrstane ceste u Ljubešćici se vozi usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj signalizaciji.

OSJEČKO-BARANJSKA

-do 31. ožujka, zbog izvođenja radova na sanaciji nadvožnjaka na čvorištu „Elektroslavonija“ na Južnoj obilaznici Osijeka (DC2) vozi se privremeno obilazno preko susjednog raskrižja u smjeru zapada (Našica).

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

-do daljnjega zatvorena je dionica državne ceste DC38 u Pleternici od željezničke pruge do potoka Vrbova. Obilazak: LC41078-Ulicom Ante Starčevića i Ulicom Antuna Matije Reljkovića.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA
-do 20. lipnja od 07,00 do 18,00 sati vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na državnoj cesti DC51 u zoni križanja sa budućom Južnom obilaznicom Nove Gradiške. Radovi se ne izvode nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

ISTARSKA ŽUPANIJA
-do daljnjega su obustavljeni radovi u tunelu Učka, zbog najavljenih loših vremenaskih uvjeta
-do 28. siječnja, zbog radova na državnoj cesti DC75 na dionicama St. Vodopija-Gornji Špadići i Vrvari-Bijela Uvala vozit će se uz privremenu prometnu regulaciju.
-uz privremenu prometu signalizaciju vozi se na dionicama državne ceste DC303, Concetta – Turnina i novoizgrađenom kružnom raskrižju Gripola zbog radova na uređenju okoliša.
-do 1. ožujka zbog radova na sjevernoj obilaznici grada Pule (DC66) od križanja Šijana do čvora Pula vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.
-do 30. travnja zbog radova na izvanrednom održavanju državnom cestom DC210 Buzet- Požane vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.

ZADARSKA ŽUPANIJA

-od 26. siječnja u 8 sati počinju radovi na dionici DC106 most kopno –otok Pag (Paški most). Promet će teći naizmjence, jednim kolničkim trakom, a vozila će se propuštati uz regulaciju semaforima
-na Jadranskoj magistrali DC8 u Sukošanu vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju, semaforima.
-do 30. siječnja 2015.god. u vremenu od 08,00 do 16,00 sati zbog razminiranja bit će povremeno zatvarana županijska cesta ŽC6042 Galovac-Gorica. Vozila će se propuštati po 15 minuta prije punog sata.


ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA
-na državnoj cesti DC58 u mjestu Boraja zbog izrade nogostupa u dužini od 600 m vozi se uz prometnu signalizaciju.
-zbog oštećenja na državnoj cesti DC59, na dionici Bribirske Mostine-Krković, vozi se jednim prometnim trakom, uz privremenu prometnu signalizaciju.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
-do 12. lipnja, zbog radova na državnoj cesti DC70 Omiš-Gata na dionici od 1. do 2. km vozi se uz privremenu regulaciju prometa.
-19. siječnja 2015.god. počinju radovi pojačanog održavanja državne ceste DC512 Makarska-Ravča, od 8. km do tunela Stupica. Vozit će se naizmjence, jednim trakom, uz semafore.
-do 12. lipnja zbog radova na rekonstrukciji državne ceste DC8 na poddionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica vozi se uz privremenu prometnu regulaciju semaforima
-do 3. travnja zbog rekonstrukcije križanja državnih cesta DC315 i DC409 na predjelu Pantan kod Trogira vozi se uz privremenu prometnu regulaciju, jednim trakom, naizmjence.
-na Jadranskoj magistrali (DC8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa, pokretnim semaforima, kod Drvenika, u Podacama, na dionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica i Bristu.
-zbog radova na dionici državne ceste DC219 Sinj-Obrovac Sinjski- GP Bili Brig u gradu Sinju, na dijelu ulice Domovinskog rata, od Ulice Lubinov most do Ulice Put Šumarije vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA
-do daljnjeg na Jadranskoj magistrali (DC8) kod mjesta Rogotin, zbog radova, vozi se jednim trakom uz privremenu regulaciju prometa semaforima.
-do 15. siječnja na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Štikovica, zbog radova, vozi se jednim trakom uz privremenu regulaciju prometa semaforima.
-do daljnjeg vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na državnoj cesti DC414 u mjestu Ston, zbog radova. Osobna i manja vozila će se propuštati naizmjence uz semafore.
-do 3.travnja, na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Živogošća (Blato) i Ploča zbog radova, vozi se naizmjence, uz privremenu regulaciju.-do 18. svibnja od 00 do 24 sata zabranjen je promet teretnim vozilima s prikolicom i poluprikolicom na dijelu županijske ceste ŽC 3074-Lupoglav- Kloštar Ivanić- Caginec od Brckovljana do Kloštar Ivanića i na ŽC 3124 na dijelu DC43- Bunjani- Voloder-Kutina- Novska od Ivaničkog Graberja do granice Zagrebačke županije.
-do kraja sanacije kolnika zabranjuje se promet vozilima čija ukupna masa prelazi 7,5t na lokalnoj cesti LC31109 Dugo Selo-Puhovo-Črnec Dugoselski-ŽC3073.
-do završetka sanacije kolnika za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t zatvorena je ŽC3067 u ulici Sv. Benedikta, zbog znatnog oštećenja trupa i kolnika ceste.
-zbog oštećenja kolnika na LC 31149 kod raskrižja sa ŽC 3299 u smjeru Kušanca te kod raskrižja sa ŽC3117 u smjeru Gradića zabrana je prometa za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7.5. tona
-zbog oštećenja kolnika zabranjen je promet vozilima ukupne mase veće od 10t na DC505 čv. Bobovica-Bregana- čv. Jankomir-A6-Zagreb-Karlovac i dalje DC505 od Karlovca do Krašića.
-zbog sanacije mosta na državnoj cesti DC42 na Perić mostu (dionica Vrbovsko- Ljubošina) zabrana je prometa za motorna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone. Obilazak za vozila ukupne mase veće od 3,5 tone a manje od 15 tona bit će loklanom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj- Okruglica i obratno. Za vozila teža do 15 tona obilazak je autocestom A6 između čvorova Vrbovko i Bosiljevo i autocestom A1 između čvorova Bosiljevo i Ogulin.
-zbog klizišta i odrona zatvara se ŽC3144 Stative-Jaškovo za vozila čija ukupna masa prelazi 8 t. Promet će teći obilazno: DC6, DC1 i DC228.
-zbog klizišta i odrona zatvara se LC34011 na dionici Gorniki-Lović Prekriški, za vozila čija ukupna masa prelazi 2t, vozit će se obilazno ŽC3097.
-zbog klizišta i odrona zatvara se LC 34004 Kašt-Brašljevica za vozila čija ukupna masa prelazi 2t, a promet će se preusmjeriti nerazvrstanim cestama.
-zbog radova na mostu u Gornjem Pokupju za sva vozila iznad 15 tona zatvorena je županijska cesta ŽC 3297 Karlovac-Ozalj. Obilazak je mjestima: Ribnik odnosno Draganić.
-do daljnjega zabranjen je promet svim vozilima iznad 6 tona na lokalnoj cesti LC33006 Kolodvorska ulica u Lekeniku u duljini od 650 m.
-do 01. ožujka od 0-24 sata zabranjen je promet teretnim vozilima s priključnim vozilom na županijskim cestama ŽC3124 Voloder- Kutina- Novska i na ŽC Novska- Borovac- granica Sisačko- moslavačke županije. Odluka se ne odnosi na vozila koja imaju sjedište uz županijske ceste te vozila koja uz ceste obavljaju utovar, istovar ili servis vozila.
-nedjeljom od 6 do 22 sata na državnoj cesti DC2 od Varaždina do Dubrave Križovljanske zabranjen je promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 t.
-u gradu Virovitici zabrana je prometa teretnim vozilima čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 t na dijelu državne ceste DC2 od kružnog toka na istoku do zapadne obilaznice na zapadu. Vozila se iz smjera Osijeka sa DC2, ulice Stjepana Radića (kružni tok) preusmjeravaju na Vinkovačku cestu, Vukovarsku ulicu, Bilogorsku ulicu, zapadnu Virovitičku obilaznicu DC5 i ponovno na DC2 u pravcu Korije i obrnuto.
-na lokalnoj cesti LC37101 u mjestu Krivaja zabranjen je promet za sva teretna vozila zbog oštećenja kolnika uslijed klizišta. Ostala vozila prometuju naizmjence, jednim kolničkim trakom uz privremenu prometnu signalizaciju.


Korisni telefonski brojevi

pomoć na cesti 1987
- iz inozemstva (1) +385 1 1987
- iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

stanje na cestama 072 777 777
- iz inozemstva +385 1 464 0800

info za članove 0800 9987

Prognoza prometa za sutra

Prometna prognoza za 31.1.2015.
U većem dijelu zemlje uz niske jutarnje temperature moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme.Na sjevernom i južnom jadranu mjestimice je moguća kiša, dok u zaleđu Dalmacije, u jutarnjim satima, a u Gorskom kotaru tijekom cijeloga dana, moguć je slab snijeg
Zimski uvjeti te zabrane za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama očekuju se na pojedinim cestama u Gorskom kotaru i Lici.
Odroni zemlje i kamenja mogući su na dionicama kroz gorja, duž Jadranske (DC8) i Ličke magistrale (DC1).
Na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik očekujemo pojačan promet teretnih vozila.
U trajektnom i katamaranskom prometu zbog jakog juga mogući su poremećaji u plovidbi.

Radari

BRODSKO-POSAVSKA
Baćin Dol,D51
17:00-18:00
Baćin Dol-Banićevac,D51
18:00-19:00
Gundinci,ZC4218
10:00-11:00
Slavonski Šamac-Kruševica,D7
06:30-07:30

ISTARSKA
-Brčići,ZC5042
11:00-13:00
Buzet-Lupoglav,D44
19:00-20:30
Buzet-Ponteporton,D44
10:00-12:00
Pula-Buje (Buie),A9
08:00-14:00
Pula-Fažana,ZC5115
16:00-18:00
Pula-Šišan,ZC5134
10:00-12:00
Pula-Medulinska
06:00-08:00
Pula-Petlja Pula,D66
12:00-14:00
Pula-Premanturska
08:00-10:00
Pula-Tršćanska
22:00-24:00
Raša-Most Raša,D66
06:00-08:00
Rovinjsko Selo,D303
10:00-11:30

KARLOVAČKA
-čvor Jastrebarsko - čvor Karlovac,A1
07:00-15:00
Draganići,D1
12:00-14:00
Karlovac-Donje Pokupje,D228
08:00-10:00
Karlovac-Drežnik - Hrnetić,L34042
14:00-15:00
Karlovac-Prilaz V. Holjevca,D1
03:00-05:30
12:00-14:00
Karlovac-Sisačka,D36
15:00-16:30
Karlovac-Zagrebačka,D1
19:00-20:00
Mrzljaki,D1
10:00-12:00

MEĐIMURSKA
Badličan,L20005
13:30-14:00
Donja Dubrava,D3
08:00-09:00
Prekopa,D227
09:30-10:00
Prelog,D20
14:30-15:30
Prelog-Donja Dubrava,L20039
20:30-21:30
Žiškovec,D209
15:30-16:00

PRIMORSKO-GORANSKA
Jadranovo,D8
11:00-12:30
Novi Vinodolski-Zatrep,L10001
16:00-17:30
Rijeka-Janka Polic Kamova,D8
19:00-21:00
Rijeka-Kozala,ZC5024
08:00-10:00

ŠIBENSKO-KNINSKA
Đevrske,D59
10:00-12:00
Knin-Sinjska ulica,L10001
12:00-14:00
Pirovac-Vrpolje,A1
22:00-06:00
Sedramić,ZC6094
06:00-08:00
Šibenik-kod Euroherca,D8
23:00-01:00

VIROVITIČKO-PODRAVSKA
Bušetina-Rogovac,ZC4007
10:00-11:00
Korija-Lozan,D2
01:00-02:00
Orahovica-V. Nazora,ZC4030
08:00-10:00
Pitomača-Otrovanec,ZC4002
15:00-16:00

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA
Borovo-Vukovarska,D519
21:10-22:30
Bršadin-Nuštar
10:10-12:00
Bršadin-Vukovar,D55
15:00-16:30
Sotin-Josipa bana Jelačića
14:40-16:00
Vukovar-Ilok,D2
13:00-14:30
Vukovar-Dvanaest redarstvenika
19:40-21:00
Vukovar-Kudeljarska
18:30-19:30
Vukovar-Trpinjska cesta
08:30-10:00
Vukovar-vinkovačka
12:10-14:00

ZAGREBAČKA
Zagreb-Avenija Dubrovnik
00:00-24:00
Zagreb-Horvaćanska cesta
00:00-24:00
Zagreb-DUBRAVA
00:00-24:00
Zagreb-Pantovčak
00:00-24:00
Zagreb-Bregana,A3
00:00-24:00
Zagreb-Heinzelova
00:00-24:00
Zagreb-Hrvatske bratske zajednice
00:00-24:00
Zagreb-Ilica
00:00-24:00
Zagreb-Karlovac,A1
00:00-24:00
Zagreb-Krapina,A2
00:00-24:00
Zagreb-Savska
00:00-24:00
Zagreb-Slavonska avenija,A3
00:00-24:00
Zagreb-Slavonska avenija
00:00-24:00

Upozorenje:
Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike. Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr