BISKUP ODUŠEVLJEN

Košić Kolindi: Izvucite nas iz udbaško-komunističkih ralja

12.01.2015 u 13:36

Bionic
Reading

Sisački biskup msgn. Vlado Košić na stranicama Sisačke biskupije objavio je podužu čestitku novoizabranoj hrvatskoj predsjednici. Kaže kako mu je drago da se Kolinda Grabar Kitarović ne srami svoje vjere te kako je ona prva osoba na čelu Hrvatske koja nije bila u Komunističkoj partiji. Napominje da se molio da ona postane predsjednica te kako će za nju moliti i dalje

'Molio sam se Bogu da Vi budete naša nova predsjednica Republike Hrvatske. Mislim da je to višestruko važno, draga predsjednice, za našu Domovinu koja je u velikim gospodarskim, ali još većim moralnim i duhovnim problemima. I upravo je zato dobro što ste Vi izabrani za našu predsjednicu, da dadete Domovini novi polet i optimizam jer ste sposobna i marljiva, domoljubna i visokim idealima poštenja predana žena, majka i političarka!' napisao je biskup Košić.

Sretan je što je na čelo države došla vjernica koja svoju vjeru 'živi i ne skriva', za razliku od njezina prethodnika za kojeg kaže da je bio 'prepreden i lukav'.


'Strašno je promatrati bešćutnost dosadašnjih političara, a osobito Vašeg predšasnika, kad su u pitanju hrvatske žrtve, bilo u Drugom svjetskom ratu bilo u Domovinskom ratu. Nažalost i naša Vlada dijeli taj svjetonazor bešćutnosti prema hrvatskim žrtvama i prema hrvatskim braniteljima. Osobit je primjer tomu odnos prema hrvatskom gradu – heroju Vukovaru. Nadam se od srca da ćete Vi to uspjeti promijeniti', kaže.

Nada se i da će kao 'prva hrvatska predsjednica koja nije bila u komunističkoj partiji' uspjeti izvući 'našu Domovinu iz udbaško-komunističkih ralja u koje su je nažalost gurnuli dosadašnji političari'.

'S Vašom pobjedom dolazi konačno do rekonstrukcije bastiona u što su dosadašnji vladajući bili pretvorili našu Domovinu. Stoga je Vaša pobjeda i od velike simboličke važnosti… Velike nade polažem u Vas, poštovana i draga naša predsjednice te Vas iskreno uključujem u svoje molitve i preporučam u molitve svih mojih vjernika Sisačke biskupije', poručuje Košić u čestitki na stranicama Sisačke biskupije gdje obraćanje možete pročitati u cijelosti.