'BUDIMO I DALJE ZAJEDNO'

Josipović: Čestitam Kolindi, pobijedila je demokracija

11.01.2015 u 22:54

  • +28

Izborni stožer Ive Josipovića

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

Ivo Josipović čestitao je Kolindi Grabar Kitarović na ostvarenoj izbornoj pobjedi. Najavljujući njegovo obraćanje, glumica Urša Raukar rekla je da treba biti velik u pobjedi, ali i u porazu. 'Svi mi ovdje nastavit ćemo se boriti za sve ono što je aktualni predsjednik zastupao i zastupa. Uvjereni smo da njegova nova politička misija tek počinje', rekla je, nakon čega su okupljeni na dočeku izbornih rezultata u Novinarskom domu počeli skandirati 'Ivo, Ivo'

Ivo Josipović čestitao je novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na izbornoj pobjedi, što je popraćeno snažnim pljeskom, kojemu se pridružio i sam Josipović.

'Imali smo napornu kampanju, imali smo sučeljavanja, imali smo međusobno oponiranje, ali demokracija je pobijedila. Gospođa Grabrar Kitarović je pobijedila u demokratskoj utakmici i zato još jednom čestitam. Istina je, razlika među nama je vrlo mala, ali to je bit demokracije – da onaj tko dobije više glasova, nosi pobjedu', rekao je Josipović.

Zahvalio se svima koji su mu pomagali u proteklih pet godina mandata da bude, kako vjeruje, uspješan i dobar predsjednik, zahvalio se više od milijun građana koji su mu dali svoje povjerenje i glas.

'To je naša zajednička snaga. Hvala strankama koje su me podržale, nevladinim organizacijama - dragi prijatelji, ja sam dio vas - svima onima koji su radili u mom stožeru i kampanji i prije svih, mojoj obitelji – hvala supruzi, mojim roditeljima, kćeri i svima onima koji su me ovih pet godina zdušno podržavali u obavljanju odgovorne dužnosti predsjednika Republike', nastavio je Josipović.

'Vrijednosti za koje smo se zajedno borili su i dalje tu, i dalje su nam izazov. Budimo i dalje zajedno, borimo se za sve ono dobro što smo zajedno sanjali i vjerujmo u našu Hrvatsku. Hvala vam svima!', zaključio je Josipović.