ISPUNILA NJIHOVE ZAHTJEVE

Udruga Blokirani pozvala građane da glasaju za Kolindu Grabar Kitarović

09.01.2015 u 15:45

Bionic
Reading

Udruga Blokirani nekoliko dana prije izbora podržala je HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović. Zašto joj daju podršku, objasnili su na svojim stranicama na Facebooku

Udruga Blokirani, u priopćenju na svojim stranicama na Facebooku, podsjeća da su jasno rekli da će podržati predsjedničkog kandidata koji sasvim nedvosmisleno i vrlo jasnim riječima i javno podrži ciljeve udruge Blokirani i kaže da će zatražiti moratorij na ovrhe i/ili podržati zahtjev udruge Blokirani kojim od Ustavnog suda traže da proglasi neustavnost Ovršnog zakona.

Kolinda Grabar Kitarović je u sučeljavanju Nove TV javno, jasno i nedvosmisleno rekla da će kao prvi potez predsjednice zatražiti da se ispita ustavnost Ovršnog zakona. I time ispunila naš jasni zahtjev! Mi znamo da će Ustavni sud morati srušiti Ovršni zakon jer je neustavan i u tome nam je iznimno važna podrška predsjednika Republike Hrvatske. Nažalost, predsjednik Ivo Josipović se po tom pitanju nije izjasnio, između nas i Milanovića izabrao je Milanovića', kažu Blokirani.

Stoga pozivaju građane da svoj glas daju kandidatu koji će kao predsjednik Republike učiniti sve što može da bi se pred Ustavnim sudom preispitale odredbe Ovršnog zakona.

'U sučeljavanju na Novoj TV to je jasno i nedvosmisleno obećala gospođa Kolinda Grabar Kitarović. Pozdravljamo njezino obećanje i pozivamo sve građane s blokiranim računima da joj svojim glasom daju priliku da nam autoritetom predsjednice pomogne! Dala je javno riječ! Mi smo to od njih tražili! Mi sada njoj dajemo riječ!', zaključuju Blokirani.