RAT ZA SPLITSKE BIRAČE

HDZ mobilizira kao '91., na ulicama plakati Kolinde i Mamića

08.01.2015 u 13:29

Bionic
Reading

Posljednji pokušaj motiviranja birača za izlazak na izbore i glasanje za Kolindu Grabar Kitarović šef splitskog HDZ-a Petar Škorić začinio je originalnim pozivom: Od građana traži da se ponesu kao 1991.

'Pozivam sve domoljube da zajedno, kao što smo 1991. uzeli puške i branili Hrvatsku, u nedjelju izađemo na izbore i obranimo Hrvatsku od nesposobne Vlade koja nas vodi u propast. Pošaljimo ih u ropotarnicu povijesti, gdje i pripadaju', pozvao je Škorić.

'Iza Kolinde Grabar Kitarović stoje cijela Europa, Amerika i zapadni svijet, a protukandidat je proveo mandat šetajući po regiji i regionu', uvjeren je Škorić.

Splitsko-dalmatinski HDZ sazvao je novinare samo kako bi, zajedno s lokalnim koalicijskim partnerima, dao do znanja da u nedjelju treba glasovati za njihovu kandidatkinju. Nadahnut je bio Ante Jukić iz Bloka umirovljenici zajedno (BUZ), tvrdeći da su hrvatski umirovljenici 'ionako gotovo spremni za drugi svijet' - ali će na izborima izabrati Kolindu Grabar Kitarović.

'Hrvatska je kao brod koji je zaglibio na plitkom gazu neke napuštene europske luke i ne može izaći jer je posada pijana', slikovit je Jukić.

I dok je HDZ s partnerima mobilizirao svoje birače, na splitskim ulicama dogodila se kontraakcija: pojavili su se transparenti, plakati i leci na kojima se Kolinda Grabar Kitarović nalazi zajedno s ozloglašenom vrhuškom hrvatskog nogometa - od Zdravka Mamića i Davora Šukera, preko osuđenog Željka Širića, do lokalnog HDZ-ovca Alojzija Šuprahe.

Kako ne bi bilo zabune, biračima je napomenuto što biraju u nedjelju: 'Poslije glasanja - nema kmečanja'...