MESIĆEVA PODRŠKA

'Ako Josipović izgubi, dat ću mu sobicu u svom uredu'

07.01.2015 u 21:47

Bionic
Reading

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić dao je intervju za internetski magazin Forum.tm u kojem ističe da 'nema drugog rješenja nego podržati Josipovića', kojemu u slučaju poraza nudi sobicu u svom uredu

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u aktualnim se predsjedničkim izborima jasno opredijelio i aktivno sudjeluje u kampanji predsjedničkoga kandidata Ive Josipovića.

U razgovoru za Forum.tm ne susteže se kritika na račun prvog mandata svog favorita, uvjeren da je spreman i sposoban učiti, izvlačiti pouke i ne ponavljati iste pogreške.

Mesić Josipovića podržava jer kaže da on predstavlja garanciju kako će 'Hrvatska ostati sekularna država i da će ostati na pozicijama antifašizma'.

Ako Josipović ipak u nedjelju ne uspije potvrditi mandat, kako će stvari funkcionirati? Hoće li se njih dvojica sudarati po Grškovićevoj, pitali su u intervjuu, a Mesić je replicirao:

'Pa, dat ćemo mu jednu sobu. Nekako bismo uspostavili miroljubivu aktivnu koegzistenciju. Ali ipak mislim da će se građani ponašati kao kolektivni intelektualac i da će shvatiti opasnosti povratka unatrag.'