VERBALNA PALJBA

HDZ podebljao Glogoškog: Milanović treba na detektor laži!

05.01.2015 u 14:18

Bionic
Reading

U HDZ-u su zadovoljni rezultatima prvog kruga predsjedničkih izbora i očekuju pobjedu svoje kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović u drugom krugu, kazao je u ponedjeljak, nakon sjednice Predsjedništva, a potom i Nacionalnog vijeća stranke, Gordan Jandroković. Očitovao se i na pisanje Nacionala, da se predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku sprema uhićenje

Odgovarajući na pitanja novinara, komentirao je i prijavu iz stožera Ive Josipovića DIP-u protiv stožera njegove suparnice, zbog govora mržnje. Kazao je da HDZ osuđuje govor mržnje, a da bi Josipović trebao prijaviti i svoga savjetnika Marka Rakara koji je hrvatske branitelje usporedio s Ku Klux Klanom i Nenada Horvata iz Varaždina koji je rekao da je šteta što '45. nije trajala duže jer onda ne bi bilo ni devedesete.

'To je izjava koja izravno poziva na pogrom, ubijanje i netrpeljivost. Cijeli je niz poruka došao i od Zorana Milanovića te očekujem da će prijaviti i njih', rekao je Jandroković.

HDZ-ovac je kazao da su poruke koje odašilje Kolinda Grabar Kitarović mir, zajedništvo i budućnost te su usmjerene na postizanje boljeg života građana, dok je njezin protukandidat Josipović usmjeren na prošlost i u svojim porukama zagovara podjele i mržnju.

Jandroković se osvrnuo i na optužbe da HDZ stoji iza prosvjeda branitelja, kazavši da je to dokaz da oni koji takve poruke odašilju ne razumiju i podcjenjuju braniteljsku populaciju. Jandroković smatra da je nemoguće manipulirati s ljudima koji su dragovoljno i po cijenu svog zdravlja i života stali u obranu domovine.

'Ponovio bih poruku Đure Glogoškog Zoranu Milanoviću - neka ide pred detektor laži jer se radi o ljudima koji ne prežu ni od čega da bi zadržali vlast, a i pljunut će na ono što je najsvetije u hrvatskoj državi, a to su hrvatski branitelji', rekao je Jandroković.

Upitan je li upravo Josip Klemm, koji je HDZ-ov donator i čija zaštitarska tvrtka osigurava Kolindu Grabar Kitarović, dokaz da HDZ stoji iza branitelja, kazao je da to nema veze i da je riječ o podcjenjivanju, bezobraznim manipulacijama i izostanku elementarnog domoljublja od strane ljudi koji ne razumiju braniteljsku populaciju.

Na upit tportala da komentira pisanje tjednika Nacional prema kojemu se predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku sprema uhićenje do ljeta 2015, Jandroković je kazao da su takve najave na tragu onoga što je već dosad kazao.

'Ide se strahom i zastrašivanjem te prijetnjama i podjelama. Očito je da u ovoj posljednjoj fazi kampanje u nedostatku bilo kakve kreacije i vizije, Josipović i njegovi stranački kolege Milanović, Stazić i ostali, a sada i preko nekih listova, pokušavaju zastrašujući i prijeteći ostvariti neku izbornu prednost. Međutim, to je kontraproduktivno i to će im se skupo vratiti.'