GLASUJTE PO SAVJESTI!

HDSSB neće podržati ni Josipovića ni Grabar Kitarović

30.12.2014 u 15:23

Bionic
Reading

U drugom izbornom krugu za izbor predsjednika Republike, Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje neće podržati ni jednog kandidata, ali poziva svoje članstvo i sve građane da izađu na izbore i glasuju po svojoj savjesti, rekao je na konferenciji za novinare u utorak predsjednik stranke Dragan Vulin.

U ponedjeljak navečer održana je sjednica Glavnog odbora HDSSB-a, na kojoj je jednoglasno usvojena odluka o takvom stavu stranke u vezi s drugim krugom predsjedničkih izbora, rekao je Vulin.

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku, u kojem je i HDSSB, Milan Kujundžić nije ušao u drugi izborni krug i u drugom krugu neće podržati ni jednog kandidata; pozivamo stoga sve svoje članove i simpatizere da 11. siječnja 2015. godine, u drugom krugu predsjedničkih izbora iskoriste svoje demorakratsko pravo i iziđu na birališta te da glasuju po svojoj savjesti, rekao je.

Na novinarski upit kako komentira izjavu Milana Kujundžića u izbornoj noći u kojoj je neizravno pozvao svoje birače da glasuju za predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović Vulin je rekao da je to njegovo pravo, kao što je i pravo HDSSB-a kao neovisne stranke da izrazi svoje mišljenje.

Na pitanje kakva je budućnost Saveza za Hrvatsku, rekao je: 'Sjest ćemo i o svemu razgovarati'.

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje stranka je ljudi različitih političkih svjetonazora koji imaju zajednički politički cilj, a to je kvalitetniji život u Slavoniji i Baranji, rekao je Vulin. 'Nismo i nećemo biti dio niti jednog političkog bloka, niti tzv. lijevih, niti tzv. desnih, radit ćemo na rješavanju onih stvarnih problema koji muče sve hrvatske državljane, a to su prije svega neimaština, velika stopa nezaposlenosti, masovno iseljavanje iz Hrvatske te nizak životni standard', poručio je.

Vulin je rekao kako upravo ti problemi traže konkretna rješenja te da će pri njihovom rješavanju maksimalno koristiti sredstva iz EU fondova u čemu je, istaknuo je, i do sada Osječko-baranjska županija bila najuspješnija. S obzirom na stanje u kojemu se nalazi cjelokupno hrvatsko društvo 'sve druge teme smatramo manje važnim,' rekao je Dragan Vulin.