DRUGARSKA KRITIKA

SDP-ovac Knezović: Josipović se okružio udvoricama

30.12.2014 u 11:45

Bionic
Reading

Marin Knezović, SDP-ov zastupnik u prošlom sazivu Skupštine Grada Zagreba i aktivni član stranke posljednjih petnaest godina, u posljednjem postu 'Sunce i mjesec' na svom blogu napisao je, između ostalog, to da je Ivo Josipović oko sebe okupio 'mnoštvo sumnjivog kvaliteta', aludirajući na brojne savjetnike u kampanji

'Oni nisu svojim sposobnostima i društvenim ugledom mogli doprinijeti 'karizmi' Ive Josipovića, već su se grijali na političkom i društvenom statusu aktualnog predsjednika. Poput Mjeseca, nisu stvarali vlastitu svjetlost, nego su samo nastojali odražavati zračenje 'sunca' s Pantovčaka', zapisao je Knezović.

Prema njegovim riječima, većina SDP-ovaca očekivala je Josipovićevu laku pobjedu, a još ljetos njemu se povjerio ministar Mirando Mrsić te mu je rekao da će biti 'jako gusto'.

Pišući o savjetnicima i onima koji se motaju posljednjih tjedana oko predsjednika, Knezović navodi da 'osim spremnosti da skakuću za moćnim predsjednikom, od njih je bilo malo koristi'.

'To je posebno došlo do izražaja u Zagrebu. Josipović se kretao gradom okružen udvoricama kojima je najvažnije bilo da se, što je više moguće, pojavljuju i fotografiraju s predsjednikom tako podižući svoj, inače prilično nezavidan, društveni status. Došlo je do toga da je navodno stožer Josipovićeve kampanje morao upozoriti jednog od čelnika zagrebačke gradske organizacije SDP-a da se toliko ne 'stišće' uz predsjednika jer se pojavljuje na gotovo svakoj predsjednikovoj fotografiji. Rečeno mu je da mora shvatiti kako se ipak radi o Josipovićevoj, a ne o njegovoj predizbornoj kampanji', piše Knezović.

Čitav post možete pročitati ovdje.