TEORIJE UROTE KUJUNDŽIĆEVIH

'Malog anarhistu je SDP podmetnuo!'

29.12.2014 u 08:52

  • +14

Stožer Milana Kujundžića

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Bionic
Reading

'Krađa!', 'Namještaljka!', 'Ma prevara!' – čulo se sinoć često u razgovorima simpatizera i članova Hrvatske zore Milana Kujundžića dok su komentirali izborni debakl svog pulena. Mnogo realniji bili su njihovi koalicijski partneri HDSSB-ovci

Smrknulo je 'zorašima' već objavom rezultata izlaznih anketa u 19 sati. Priželjkivana veselica pretvorila se u karmine. Stvar je donekle spašavao jedino bogati catering.


'Sinčiću su roditelji SDP-ovci!'

Tamaneći kanapee uz gutljaj crnog ili bijelog vina, Kujundžićevi fanovi, njih možda 100-tinjak, okupljeni u moderno uređenim stranačkim prostorijama u Folnegovićevoj ulici tražili su uzroke izbornog brodoloma.

'Neću tvrditi da je to presudilo, ali čudne svari su se dešavale na glasačkim mjestima. Čuo sam da mnogi nisu uopće mogli glasati jer su bili zaokruženi na listama kao da su to već napravili. Kako se birači više ne moraju potpisivati prilikom glasanja, to omogućava namještaljke', s velikim entuzijazmom objašnjavao nam je jedan 'zoraš' koji nije želio otkriti ime i prezime.

Za drugim stolom zrela brineta svom društvu je tvrdila kako je Ivan Vilibor Sinčić, kojeg je Kujundžić u sučeljavanjima znao kinjiti izrazima 'zlato' i 'sinko', SDP-ov Trojanski konj

'Malog anarhistu je SDP podmetnuo. To vam je sigurno!' govorila je ona, na što je jedan od njezinih sugovornika važno saopćio kako on zna da su Sinčićevi roditelji članovi vladajuće stranke.

RTL Autor: RTL

Kujundžić navija za Kolindu, Glavaševi suzdržani

Kad se nešto prije 22 sata ukazao i sam Kujundžić, pojavili su se i njegovi koalicijski partneri HDSSB-ovci

'Ne vjerujem da je bilo manipulacija i namještanja. S rezultatom Kujundžića nisam razočaran. Mislim da je on najbolje predstavio svoj program i sebe, ali građani izgleda to nisu tako percipirali', rekao nam je Vladimir Šišljagić, HDSSB-ov župan Osječko-baranjske županije i bivši stranački predsjednik.

Sinčićev uspjeh on vidi kao znak da su građani razočarani trenutnom političkom garniturom i da traže novog kandidata i političku stranku koja živi za Hrvatsku.

'Čini mi se da se takva osoba još nije našla', ustvrdio je Šišljagić.

Hoće li opstati Savez za Hrvatsku?

I dok Kujundžić neizravno najavljuje kako će u drugom krugu svoju podršku dati HDZ-ovoj Kolindi Grabar Kitarović, HDSSB-ovci se na tu temu još ne žele izjasniti.

'Napravit ćemo analizu prvog kruga i kad stranačka tijela završe taj posao, onda ćemo se očitovati', rekao je Šišljagić.

HDSBB i Hrvatska zora s još šest stranaka desnice čine Savez za Hrvatsku. Znači li Kujundžićev debakl kraj te grupacije?

'Vjerujem da Savez opstaje. U politici kao i u životu morate biti vjerodostojni i mislim da idemo skupa dalje', rekao nam je Šišljagić. Naravno, konačno odluku će donijeti osnivač HDSSB-a Branimir Glavaš