SKIJAŠ U IZBORNOJ NOĆI

Varga se pokunjio: Josipović me s pravom kritizira

29.12.2014 u 07:06

  • +44

Stožer Ive Josipovića

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

Među okupljenima u Novinarskom domu našli su se i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije i ministar zdravlja Siniša Varga koje je u svojim posljednjim nastupima aktualni predsjednik i kandidat za novi mandat Ivo Josipović kritizirao. Grčića zbog lošeg povlačenja sredstava iz europskih fondova, a Vargu zbog afere kada se službenim automobil odvezao na skijanje

Grčić kaže da nije čuo kritiku na svoj račun koju je predsjednik Josipović iznio u posljednjem sučeljavanju na HRT-u, ali je zato čuo kritike koje mu je upućivala Kolinda Grabar Kitarović. Smatra da su izjave kandidatkinje HDZ-a prešle granicu, posebno, kako je kazao, nazivajući njegov rad vrlo ozbiljnim riječima. Zbog toga Grčić smatra da je očigledno da je njezini savjetnici nisu obavijestili o pravim informacijama u tom segmentu.

'Podaci o tome su transparentni, nisu to podaci Branka Grčića i svatko ih može provjeriti, a ne zlonamjerno tumačiti', kazao je Grčić.

Ministar Varga pak svjestan je svoje pogreške pa mu ni predsjednikova javna kritika nije teško pala. 'Svi su bili kritični, pa i ja i zbog toga sam se ispričao i platio sve svoje troškove', kazao je Varga. Štoviše, Varga opravdava Josipovićev potez kao dobar i mudar.

'Ja isto kritiziram svoje prijatelje kada naprave nešto što ja smatram da je krivo. Jako kritiziram', kazao nam je Varga.