GDJE SU UPLATE?

Evo zašto Mamića nema na popisu Kolindinih donatora

23.12.2014 u 14:31

Bionic
Reading

Među zvučnim imenima koja su se pojavila na donatorskim večerama Kolinde Grabar Kitarović je i Zdravko Mamić. No njega nema na popisu donatora u prvom financijskom izvješću koje je podnio stožer HDZ-ove kandidatkinje

Kroz pet donatorskih večera, od kojih će posljednja biti održana u utorak u Rijeci, prodefiliralo je oko 1600 simpatizera i potencijalnih donatora kampanje. Ipak, na prvom izvješću o prikupljenim donacijama nema, primjerice, Zdravka Mamića ili pak Igora Štimca.

Od glasnogovornika izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović, Mladena Pavića doznajemo da su donacije pobrojane zaključno s 18. prosincem. Mamić je, kaže nam Pavić, deset tisuća kuna uplatio tek 22. prosinca, iako je donatorska večera u Zagrebu bila 7. prosinca u hotelu Westin.

Dolazak na donatorsku večeru, tvrdi Pavić, ne znači automatski da su gosti i izvršili uplatu, iako je preporuka bila da se uplaćuju iznosi od dvije do deset tisuća kuna. 'Neki još nisu platili, neki možda ni neće', kaže.

Na popisu donatora nema ni Zorana Mamića, Igora Štimca i Hrvoja Maleša koji su bili na večeri u Splitu niti Ivice Kirina koji je bio na donatorskoj večeri u Osijeku.