75 TISUĆA KUNA USLUGA

Sinčićev najveći donator održava Bandićeve fontane

23.12.2014 u 13:58

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić prikupio je 102.332 kune donacija za kampanju, stoji u financijskom izvješću koje je po zakonu bio obavezan objaviti na internetskoj stranici Živog zida, udruge koja podupire njegova nastojanja

Najveći mu je donator tvrtka Kristal bazeni i fontane od koje je primio donaciju u uslugama vrijednim 75 tisuća kuna. Tvrtka Kristal bazeni i fontane u javnosti je poznata po poslu koji je dobila za održavanje tzv. Bandićevih fontana izgrađenih pokraj Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Mediji su pisali o tome da održavanje fontana stoji četiri puta više nego da taj posao obavlja gradska tvrtka. Vlasnica i direktorica tvrtke je dvadesettrogodišnja Tea Đurđević. Mario Gracin iz stožera Ivana Vilibora Sinčića kazao nam je da se usluga vrijedna 75 tisuća kuna, koju im je donirala tvrtka Kristal bazeni i fontane, odnosi na tiskanje letaka.

Iza tvrtke Kristal bazeni fontane, prema pisanju medija, stoji Ivan Valek, koji je od 2000. do 2004. zastupnik u gradskoj skupštini, prvo kao HNS-ov kadar, a posljednje dvije godine kao nezavisni zastupnik koji je podržavao gradonačelnika Bandića. Njegova tvrtka Valek-commerce koja gradi fontane i bazene, danas ima blokiran račun; sam Valek izražavao je želju za predsjedničkom kandidaturom, ali je podbacio kad je na red došlo prikupljanje potpisa.

Ostali prikupljeni iznos uglavnom se svodi na manje donacije fizičkih osoba od 15 do 1000 kuna. Svega nekoliko donatora Sinčiću je uplatilo više od 1000 kuna. Najviši novčani iznos uplatila je tvrtka Delta point u iznosu od 2000 kuna, potom slijede Marino Krmpotić s 1500 kuna, Robert Čekić 1400 kuna… Zanimljivo je da usluga korištenja famoznog Jaguara nigdje nije navedena u financijskom izvješću jer se sve usluge odnose na tiskanje letaka tvrtke Kristal bazeni fontane.

Cijelo Sinčićevo izvješće možete pronaći ovdje.

 

Tea Đurđević: Žao nam je što spominjete fontane

Nakon objave teksta 'Sinčićev donator održava Bandićeve fontane' stigla je reakcija iz tvrtke 'Kristal bazeni i fontane' iz koje tvrde da to nije istina. 'Naša tvrtka Kristal bazeni i fontane isporučila je 100.000 letaka za gosp. Sinčića i uredno poslala račun u visini 6.000 kuna plus PDV. Porez na taj posao je plaćen uz našu uobičajenu dobit od 8%. Kao potvrdu toga šaljemo vam kopiju našeg računa prema gosp. Sinčiću. Žao nam je što u tom članku navodite cijenu održavanja Bandićevih fontana, a da nimalo niste upućeni o kakvom se poslu radi. Prema ugovoru dužni smo isporučiti novu rezervnu opremu vrijednu 86.000,00 kuna, vršiti kompletan servis opreme o našem trošku uključujući i sve rezervne dijelove te brinuti se o programiranju i postavljanju specijalnih programa fontane uz redoviti obilazak i pregled rada fontana. Na tom poslu naš profit je 0, odnosno, radimo ga s gubitkom i s ciljem da kao predstavnici i generalni zastupnici najveće svjetske kuće za izgradnju fontana OASE iz Njemačke, sudjelujemo u izgradnji novih triju fontana te nam i oni nadoknađuju naš gubitak na održavanje fontana. Pozivamo vas da se upoznate s postrojenjem i svom opremom Bandićevih fontana i stavit ćemo vam potpuno na uvid naš ugovor radi cjelovitog i istinitog obavještavanja vaših cijenjenih čitalaca', poručila je Tea Đurđević iz tvrtke Kristal bazeni i fontane.