JOSIPOVIĆ U VIROVITICI

'Stranačka iskaznica bilo koje boje nije mjera domoljublja'

19.12.2014 u 22:23

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Ivo Josipović rekao je u petak navečer na predizbornom skupu u dvorani Kazališta Virovitica da stranačka iskaznica bilo koje boje nije mjera domoljublja

'Bez obzira jeste li u kojoj stranci ne dopustite nikome da kaže kako Hrvatsku voli više od vas', rekao je Josipović. Kako je istaknuo, rekli su mu da se ljudi u Virovitici boje, jer im prijete.

'Oni koji vam ovdje prijete, koji na silu traže da potpisujete ovu ili onu listu, koji vas ucjenjuju radnim mjestima i drugim stvarima koje su vam dužni pružati, a ne pružaju ti neće dobiti ove izbore, neće dobiti, jer pravda ih neće zaboraviti', istaknuo je Josipović. Dodao je da se bojati trebaju oni koji prijete, jer projekt pravde i pravednosti on još nije završio.


Kako je rekao taj je projekt neke važne osobe već suočio s licem pravde. I druge će, zato smo, da nitko ne može umaći pravdi, 2010. mijenjali Ustav , rekao je predsjednički kandidat Josipović večeras u Virovitici.

'Danas smo promijenili sliku Hrvatske jer tko god da je predsjednik, premijer, ministar, gradonačelnik, načelnik ili samo službenik ne može mirno spavati ako je jamio', rekao je. Govoreći o ovlastim predsjednika, Josipović je naglasio kako predsjednik, iako može pomoći, nema izvršne ovlasti u gospodarstvu ili poljoprivredi, ali ima ustavno pravo da predloži promjenu Ustava.

'Zadaća ustava je da promijeni društveni okoliš u kojem djelujemo, a koji donosi više demokracije, efikasniju mrežu lokalne samouprave i veću odgovornost političara', naglasio je Josipović. Dodao je kako predsjednik može učiniti da sustav bude bolji, ali ne lupanjem šakom u stol.

'Uljuđeni europski političari ne lupaju šakom o stol, ne vrijeđaju druge, ne smatraju svoje političke oponente neprijateljima nego okupljaju', kazao je Josipović.