DOČEK IZBORNIH REZULTATA

Grabar Kitarović unajmila najveći prostor, ostali ne bježe od spontane pjesme

22.12.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Tamburaši, raskošni catering, plavi kokteli - sve se to prethodnih godina moglo naći na noć izbora u stožerima stranaka i predsjedničkih kandidata. Ove godine, u skladu s gospodarskom krizom, kandidati su se odlučili na skromnije dočeke, no dva, prema anketama najjača kandidata, ipak su se odlučili na nešto veće prostore u koje mogu stati svi koji bi se s njima u nedjelju htjeli veseliti ili plakati

Aktualni predsjednik Ivo Josipović i ovaj put rezultate izbora 28. prosinca dočekat će u Novinarskom domu, gdje je i slavio i izbornu pobjedu prije pet godina. Tamo je, uostalom, i ovih svih dana kampanje radio njegov stožer.

Što se tiče samog dočeka rezultata, on će biti skroman, kaže nam glasnogovornica kampanje Mladenka Šarić. 'Neće biti glamura. Neće biti bendova, imamo svoju pjesmu napravljenu za kampanju', pojašnjava nam Šarić.

U Novinarskom domu skupit će se dvjestotinjak do tristotinjak ljudi, toliko ih naime satane u veliku dvoranu i po okolnim hodnicima. 'Pozvani će biti svi predsjednici stranak koje su podržale kandidaturu, članovi Vlade, bit će tamo i bivši predsjednik Stjepan Mesić', kaže nam Šarić.

Nekoliko puta više gostiju mogla bi okupiti HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović. Rezultate prvog kruga izbora dočekat će, potvrđuje glasnogovornik njene kampanje Mladen Pavić, u Hypo centru, u čiju dvoranu koju su HDZ-ovci zakupili stane čak 1.400 osoba.

'HDZ-ovi stožeri za izbornu noć uvijek su bili mjesto hodočašća', kaže nam Pavić, dodavši kako će se HDz-ovoj kandidatkinji na izbornu večer pridružiti visoki dužnosnici HDZ-a, predsjednici stranaka koje je podržavaju, ali i drugi ugledni ljudi. Tko će poimence doći, Pavić nam još nije mogao reći jer još nisu pristigli odgovori na pozivnice.

Iako je na prethodnim izborima HDZ bio poznat po bogatom švedskom stolu, plejadi hrvatskih pjevačkih zvijezda, pa i plavim koktelima, ovaj put doček će biti skromniji. 'Netko će sirgurno svirati, no još ne znam tko', kaže Pavić.

Dok se HDZ odlučio na doček van središnjice stranke i sjedišta stožera, Milan Kujundžić rezultate će dočekati u prostorijama svog stožera u Folnegovićevoj ulici.

'Kod nas nema rastrošnosti i to je i najprikladnije. Mi ne igramo na to i nećemo raditi fešte, a ako netko ipak zaželi tiho u kutu zasvirati, nema problema', poručuje za tportal glasnogovornik Kujundžićeve kampanje Ivan Hrstić.

Što se pak tiče 'podrške' za doček, Hrstić kaže da su pozvani svi predsjednici stranaka Saveza za Hrvatsku, no jasno mu je da možda svi neće moći doći zbog tajminga izbora.

'Moći će doći i oni koji  nisu pozvani, koji spontano žele pružiti podršku Milanu Kujundžiću', kaže nam Hrstić.

Što se pak tiče Ivana Vilibora Sinčića doček rezultata bit će u u novom Zagrebu, gdje će mu podršku dati članovi udruge Živi zid.