NEZADOVOLJSTVO KANDIDATIMA

Gabrić: Evo zašto ću prekrižiti glasački listić

19.12.2014 u 11:43

Bionic
Reading

Već se mjesecima spekulira o niskoj izlaznosti koja bi mogla zadesiti ove predsjedničke izbore. Iako predsjednički kandidati, pogotovo oni koji iza sebe imaju stranačku mašineriju, mogu računati barem na glasove članova stranke, ima i onih koji neće zaokružiti nijednog kandidata. Jedan od njih je i glavni urednik portala H-alter Toni Gabrić, a on tekstu na tom portalu objašnjava zašto ne može podržati nijednog kandidata

Svjesno kršeći pravila objektivnog novinarstva, kako pojašnjava u tekstu, Gabrić poziva građane da sljedeću nedjelju odšetaju do biračkog mjesta i prekriže sve kandidate. Razloge za takav poziv objašnjene u tekstu na H-alteru prenosimo u cijelosti:

H-Alter se pridružuje vojsci političkih analitičara, PR-ova i ostalih ideoloških opslužitelja našeg politokratskog poretka koji zadnjih tjedana s izrazom velike zabrinutosti na licu najavljuju rekordno nisku izlaznost na nadolazećim predsjedničkim izborima. Mi vas također, kao i oni, pozivamo da neizostavno izađete na izbore i iznesete svoj stav o predsjedničkim kandidatima. Dapače, mi vam, kršeći sva pravila objektivnog novinarstva, otvoreno sugeriramo i kako da glasate!

Pozivamo vas, dakle, da potrošite pola sata svojega nedjeljnog prijepodneva, odšetate do glasačkog mjesta i prekrižite sve kandidate.

Zašto? Nudimo vam moguće odgovore i na to pitanje.

Aktualnog predsjednika Ivu Jospovića, zato što je nudeći se glasačima i glasačicama prije pet godina, obećao ovome društvu novu pravednost; nepravde je danas više nego pet godina, a Josipović po pitanju ostvarivanja pravednosti nije radio ništa.

Predsjednik Ivo Josipović širio je pogrešne informacije u vezi svoje uključenosti i spoznaja o skandaloznom poslovanju tvrtke Emporion i Hrvatske udruge skladatelja, a potom je s Pantovčaka provodio pritisak na medije i novinare koji su o tome detaljno pisali.

Predsjednik Josipović udaljio je sa savjetničkog položaja dr. Dejana Jovića zato što je u znanstvenom radu napisao istinu o atmosferi koja je 1991. godine vladala na 'referendumu o istupanju Hrvatske iz Jugoslavije'.

Predsjednik Josipović se i na razne druge načine dodvoravao pučističkoj ultradesnici koja razbija natpise na ćirilici, progoniti one koji se tim pismom služe ili pak želi intervenirati u intimne odnose pojedinaca i pojedinki.

Predsjednički kandidat Ivo Josipović je prije pet godina, na javnom razgovoru s predstavnicima udruga civilnog društva koju je organizirao H-Alter, izrazio vrlo rezerviran i gotovo ignorantski odnos prema politici ograničavanja klimatskih promjena, da bi se danas, pet godina potom, naglo 'osvijestio' i počeo govoriti o svojoj 'zelenoj politici'. Jasno je zašto: razlozi nisu 'zelenopolitičke' nego dnevnopolitičke prirode – u igri je petnaestak posto glasova koje mu može donijeti podrška stranke ORaH!

Predsjednik Josipović potrošio je svoj mandat baveći se samo jednim poslom, i to vrlo uspješno: demagoškim podilaženjem širokim narodnim masama. To je ujedno i glavni razlog zašto je u izbornu utakmicu ušao sa znatnom prednošću u odnosu na konkurenciju.

'Najopasniju' Josipovićevu konkurentkinju Kolindu Grabar Kitarević preporučamo vam prekrižiti zato što je članica stranke koja je u zadnjih 18 godina vladala Hrvatskom, i koja je na osnovu toga dugovječnog statusa najzaslužnija za sadašnji ekonomsko-socijalno-kulturni i svaki drugi procvat ovoga društva. HDZ je prvostupanjski osuđen za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media.

Od dolaska Tomislava Karamarka na čelo stranke HDZ se vratio na isključive, radikalno desne ideološke pozicije od kojih se 'nultih' godina deklarativno bio odmakao, nudeći, umjesto programa razvoja Hrvatske, isključivo ideološke rasprave o bližoj i daljoj prošlosti. HDZ se nije reformirao, niti pokazuje da namjerava od sebe napraviti nešto više od onoga što je uvijek i bio: a bio je, i ostao, interesna skupina ljudi koji svoje lažno hrvatsvo koriste radi prisvajanja vlasti, kako bi potom tu vlast temeljito iskoristili za ostvarivanje osobnih interesa i ambicija.

Uostalom, kandidatkinja koja je svoju javnu promociju postigla kao visokopozicionirani aparatčik u međunarodnoj vojnoj alijansi poznatoj po sijanju ratova po svjetskoj periferiji u interesu naftnog biznisa i proizvođača oružja– nema moralno-političku podobnost za obavljanje predsjedničke funkcije ni u jednoj državi koja imalo drži do sebe.

Milana Kujundžića preporučamo vam prekrižiti zato što se njegov politički program svodi isključivo na netrpeljivost i mržnju: taktika je više no prosta – biti uvjerljiviji od HDZ-a!

Ivana Vilibora Sinčića predlažemo vam prekrižiti zbog šupljih demagoških fraza kojim nas već tjednima zasipa, potpunog nerazumijevanja funkcioniranja države i praznih, neostvarivih obećanja koja uopće ne ulaze u ingerenciju institucije predsjednika Republike. Zajedno s Ivanom Pernarom, I.V. Sinčić pripada pseudo-civilnom društvu čiji akteri prodaju lažni, parolaški radikalizam, pokušavajući jahati na socijalnom nezadovoljstvu sve širih društvenih slojeva. Upravo sada izlazi na vidjelo mogući cilj takve politike: to je borba za vlast i za pozicije moći koje ona sa sobom donosi.

Spomenimo na kraju i činjenicu da nam ured predsjednika Republike godišnje pojede 44 milijuna kuna: to je preko 120 tisuća kuna dnevno. Godišnja bruto plaća vrlo dobro plaćenog radnika, i to svaki dan - za blazirani osmjeh, prazna obećanja, šuplje fraze, dvorsku kamarilu, osiguranje, putovanja, protokole, Titovu vilu. Zemlji u kojoj je registrirano preko 300 000 nezaposlenih, a još ih je barem 100 000 prikrivenih – svakodnevno gnojenje i zalijevanje takvoga fikusa jedan je u dugačkom nizu pogrešno usmjerenih izdataka.'