'HRVATICE I HRVATI'

I Kujundžić svoja pitanja za protukandidate ima!

19.12.2014 u 10:11

Bionic
Reading

Trendu javnog postavljanja pitanja predsjedničkim kandidatima pridružio se i Milan Kujundžić, kandidat Saveza za Hrvatsku. On je na svojoj web-stranici izlistao čak 20 pitanja i time dobrano nadmašio rivale, pojedince i čelnike referendumskih inicijativa koji su se ograničavali na maksimalno deset. Boreći se za glasove na desnici, poslužio se krajnje nacionalističkom retorikom i upitao treba li katkada, umjesto 'građanke i građani', koristiti pozdrav 'Hrvatice i Hrvati'

'Uvaženi 'budući predsjednici' mogu odgovoriti na jednostavan način - DA ili NE. Kandidati, izjasnite se, budite hrabri, hrvatski narod čeka odgovore, a izbori su sve bliži...', poručio je Kujundžić.

Njegova pitanja bjelodano dokazuju da se ovaj kandidat uglavnom bavi avetima prošlosti ili njihovom refleksijom na današnjicu te da ga pritom osobito mori regionalna politika. U tu skupinu pitanja ubraja se njih čak 14:

Biste li u vanjskoj politici kao predsjednik prioritet davali odnosima s jugoistočnim susjedima?; Treba li Srbiju poduprijeti u pristupanju EU prije nego BiH?; Hoćete li tražiti naplatu ratne štete od Srbije?; Mislite li potaknuti političku i gospodarsku lustraciju?; Gledate li na J. B. Tita kao na zločinca?; Treba li po vama mijenjati ime Trga maršala Tita u Zagrebu?; Hoće li i dalje Titova bista stajati u vašem uredu?; Treba li ZAVNOH ostati u preambuli Ustava?; Treba li u Srbu slaviti antifašistički ustanak?; Biste li obnovili rad Ureda za istraživanje žrtava komunizma?; Je li se Perkoviću i Mustaču trebalo suditi u Hrvatskoj umjesto u Njemačkoj?; Sviđaju li vam se partizanske kape i zvijezde petokrake na njima?; Biste li vratili saborsko pokroviteljstvo nad komemoracijom u Bleiburgu?; Biste li kao predsjednik tražili zabranu uporabe komunističkih simbola?

Ostala pitanja, uz ono o 'Hrvaticama i Hrvatima', sljedeća su:

Treba li koristiti ovlasti predsjednika Republike više nego dosad?; Hoćete li tražiti ukidanje Ureda za bivšeg predsjednika?; Biste li podržali monetizaciju autocesta unatoč referendumskim potpisimastotina tisuća Hrvata?; Može li nas Milanovićeva vlada izvući izdugotrajne krize?; Treba li provesti prijevremene parlamentarne izbore?

Što je još tom prilikom poručio kandidat Saveza za Hrvatsku, možete provjeriti ovdje