UMJESTO ODGOVORA

Evo što je Grabar Kitarović poručila Danici Ramljak

17.12.2014 u 11:08

Bionic
Reading

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a, ipak je odbila odgovoriti na deset pitanja o svom dosadašnjem djelovanju u diplomaciji koja joj je u subotu postavila Danica Ramljak, znanstvenica i bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković. Umjesto odgovora, Grabar Kitarović nam je poručila da je Ramljak može nazvati radi tih pitanja kao što je i do sada 'zvala i slala poruke'

'Sve donedavno mi je slala poruke i zvala pa nema razloga da me i sada ne nazove', prenio je za tportal.hr izjavu Grabar Kitarović njezin glasnogovornik Mladen Pavić.

Podsjetimo, Danicu Ramljak zanimalo je što je Kolinda Grabar Kitarović postigla kao ambasadorica u Washingtonu, koliko je tvrtaka poslovno povezala s Hrvatskom, koji je važniji događaj u odnosima Hrvatske i SAD-a obilježio njezin mandat, koji investitori, kojim je događanjima promovirala hrvatsku kulturu i znanost, zašto je pregovarala o poslu u NATO-u bez znanja premijerke Jadranke Kosor i cijele Vlade koja ju je poslala u najvažniju zemlju svijeta da predstavlja Hrvatsku...

U međuvremenu, jučer je Jadranka Kosor, sada saborska zastupnica, za Večernji list izjavila da cijela Vlada nije znala da 'Kolinda Grabar Kitarović namjerava otići iz Washingtona s mjesta veleposlanice i da je pokrenula korake da ode u NATO'. Kada je Kosor, kao premijerka, saznala za njezin novi angažman, Grabar Kitarović je već zaključila svoje pregovore s NATO-om. Zbog takvog postupka, Hrvatska mjesecima nije imala veleposlanika u SAD-u.

'Zaista se nemam namjeru uključivati ni u čiju kampanju i nikoga javno ne podržavam. To potvrđujem jer su to činjenice, ali, iskreno, ne želim se upuštati u daljnju elaboraciju cijelog tog slučaja jer sam svjesna da ću biti okarakterizirana kao netko tko radi za predsjednika Josipovića što, naravno, nije točno', rekla je Kosor jučer Večernjem listu.