SINČIĆ ISPRED BURZE

'Nad mladima se radi genocid!'

16.12.2014 u 12:49

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Živog zida Ivan Vilibor Sinčić prozvao je u utorak Hrvatski zavod za zapošljavanje zbog, kako tvrdi, sudjelovanja u prikrivanju pravog broja nezaposlenih kao i zbog toga što ne čini dovoljno na rješavanju njihovog statusa

'Službeno imamo preko 350 tisuća nezaposlenih i stotine tisuća ljudi koji nisu nigdje - ni zaposleni ni nezaposleni, no prave brojke nikada nećemo saznati što je tragedija našeg naroda', kazao je Sinčić novinarima ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Tragedija je, kaže Sinčić, i da polovica mladih koji završe škole i fakultete ne mogu živjeti u Hrvatskoj, traže izlaz iz poniženja i žele otići.

'Nad mladim ljudima radi se takav genocid', tvrdi Sinčić.

Napomenuo je i kako se nakon tri godine nezaposlenosti gubi oko 70 posto radnih sposobnosti, a nakon pet posve se ispada iz radnog kolosjeka.

'Trebaju nam novi, neokaljani ljudi, slobodni, koji novim projektima mogu spasiti zemlju i nezaposlene', poručuje predsjednički kandidat Živog zida.

Na pitanje što bi konkretno učinio da smanji broj nezaposlenih odgovorio je kako je to prije svega problem Hrvatskog sabora, a 'predsjednik treba bdijeti nad institucijama RH i paziti da obavljaju svoj posao'.