SUČELJAVANJE KANDIDATA NA HTV-U

'Zamislite da ja govorim Kujundžiću kako bi trebao operirati'

09.12.2014 u 10:30

Bionic
Reading

Bez Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović proći će večerašnje sučeljavanje predsjedničkih kandidata na HTV-u. U glavnim ulogama naći će se tako u 20 sati Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić kod Tatjane Munižabe na HTV-u 4

Činjenica da sučeljavanje ide na četvrtom kanalu posebno je izbacila iz takta Kujundžića pa je pisao Goranu Radmanu, glavnom ravnatelju HRT-a, ravnatelju programa HRT-a Saši Runjiću i predsjednici Programskog vijeća HRT-a, a njegov glasnogovornik Ivan Hrstić ustvrdio je u sinoćnjem 'Otvorenom' kako je HRT u zadnji čas prvo sučeljavanje prebacio s HTV-a 1 na HTV 4.

Zašto prvo sučeljavanje ide na HTV-u 4, a drugo, zakazano za 26. prosinca, na HTV-u 1, kada bi se prema najavama trebali pojaviti svi kandidati, Runjić objašnjava činjenicom da je 'četvorka' informativni kanal na kojem ide sve vezano za izbore dok je HTV 1 premium kanal na kojem u danom trenutku ide najbolji sadržaj.

'Ravnatelj sam programa i odlučujem što će ići te kada i na kojem kanalu. To je moj posao. Zamislite da ja govorim Milanu Kujundžiću kako bi trebao operirati', pojasnio je Runjić.

Upitan zašto onda drugo sučeljavanje ide na HTV-u 1, Runjić dodaje kako procjenjuju da bi ono moglo biti interesantnije javnosti i da je od početka bila ideja da ide na HTV-u 4.

Razlog zašto HTV uopće ima dva sučeljavanja leži u njegovim internim pravilima za praćenje izbora.