UVJEREN U DRUGI KRUG

Kujundžić predao potpise i usput opalio po Josipoviću

05.12.2014 u 14:32

Bionic
Reading

Iako će dvoje kandidata najjačih stranaka, Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Josipović potpise Državnom izbornom povjerenstvu predati tek sutra, danas je to učinio Milan Kujundžić. DIP-u je dostavio preko 50.000 potpisa, i uvjeren je da će pobijediti

'Nitko ne smije ostati doma i ne glasovati. Neka bira po savjesti i ako građani misle da je ovo što imamo sada dobro, neka glasuju za postojeće. Ako misle da ovo treba mijenjati, neka glasuju za one koji imaju slobodu, vjerodostojnost, odlučnost napraviti sve ono što obećaju, a ne jedno kazati, a drugo raditi', poručio je kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić prilikom predaje potpisa Državnom izbornom povjerenstvu.

Kazao je da ne zna točno koliko je potpisa sakupio jer u DIP nisu donijeli sve potpise. Zbrojeno ih je do sada, poručuje, oko 50.000.

Kujundžić je uvjeren da će proći u drugi krug, a upitan tko mu je veći suparnik - Ivo Josipović ili Kolinda Grabar Kitarović, čelnik Hrvatske zore odgovorio je: 'Nijedno. Nema u Hrvatskoj desnice i ljevice, to su lažni stjegovi koje koriste kaste za osobne interese.'

U javnosti su neki od kandidata već prozivali aktualnog predsjednika Josipovića da u kampanji koristi i resurse Ureda predsjednika. 'To svi znaju da je četiri i pol godine spavao i sad se probudio kad mu trebaju glasovi i novi mandat. I uistinu, kad se usporedi što je radio u listopadu, rujnu, kolovozu prošle ili pretprošle ili, ne znam, 2010., vidjet će se da je sve što radi zapravo samo u svrhu kampanje, jer do sada nije radio ništa', kazao je Kujundžić.

Posljednjih dana buru u kampanji izazvalo je i kažnjavanje dvojice braće zbog ljepljenja uvredljivih plakata kontra Josipovića u Splitu. Kujundžić smatra da je takvo ponašanje policije sramota.

'Uvođenje policijske države, nedemokratsko vladanje koje ide na dušu Ivi Josipoviću. Da sam ja predsjednik i da je to napravila policija, istog trena bih sazvao tiskovnu i rekao da se ne vladaju u skladu sa zakonom. Dakle, sramota', poručuje Kujundžić.

Kujundžić je u DIP stigao praćen mnogim stranačkim kolegama te predsjednicima drugih stranaka koalicije Saveza za Hrvatsku - HSP-ovim Danijelom Srbom, HDSSB-ovim Draganom Vulinom, Brankom Borkovićem iz Autohtone Hrvatske seljačke stranke te Marka Lukića iz Zavjeta za Hrvatsku.