NA ŠTANDU MILANA KUJUNDŽIĆA

'Naši volonteri nisu plaćeni, a drugi ih plaćaju 2 kune po potpisu'

03.12.2014 u 13:43

  • +2

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić u Osijeku

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Bionic
Reading

Mlade volonterke Donna Šimatić i Ana Marija Knez danas imaju važan zadatak: prikupiti što više potpisa za predsjedničkog kandidata dr. Milana Kujundžića. Kažu da im nije hadno, iako u prohladno osječko jutro na Glavnoj tržnici nije ugodno stajati. Po njihovim riječima, za ovu aktivnost nisu plaćene, iako se neslužbeno govori da HDSSB stranka plaća svoje volontere čak 300 kuna po danu. No Marin Medved, predsjednik mladih HDSSB-a to kategorički odbija

'Svi mladi koji prikupljaju potpise za predsjedničkog kandidata sudjeluju dragovoljno i nitko nije plaćen. Čuo sam da neki protukandidati plaćaju svoje 'volontere' dvije kune po potpisu. Imamo četrnaest štandova po svim mjesnim odborima i dva na glavnim osječkim trgovima i na svima rade volonteri', ponovio je Marin.

Građani dolaze i potpisuju, uglavnom je to starija populacija. Štandu prilazi Stjepan Lučić iz Bilja. Kaže svoj će potpis dati za dr. Kujundžića jer je on 'posljednja šansa'.

'Ako nas on ne izvuče iz krize, neće nitko. Kad vas jednom netko prevari, on je budala. Ali ako to pokuša i drugi put, onda se zna tko je budala. Vidio sam njegov program i to mi je dovoljno', kaže Stjepan.
Anka Risteriz Orahovice također je dala svoj potpis za dr. Kujundžića, a za to se odlučila 'jer on lijepo priča i nešto se mora promijeniti'.

'Što je Josipović napravio? Oni svi gledaju samo sebe, a Kujundžić mi ulijeva povjerenje. Slušala sam njegov program i odlučila se za njega', kaže Anka.

Pred štandom se povela rasprava između pristaša Kolinde Grabar Kitarović i potpisnika za Kujundžića, koju je prekinuo dolazak predsjedničkog kandidata Kujundžića u pratnji predstavnika HDSSB-a i HSP-a. Odjednom je nastala gužva oko štanda, a čak ni četiri mlade volonterke nisu stizale upisati sve koji su željeli dati potpis. Dok su čekali svoj red za potpis, građani i građanke okrijepili su se besplatnim kuhanim vinom i čajem, usput čestitajući i dajući svoju usmenu podršku dr. Kujundžiću.

'Jedino ste nam Vi preostali da nas izvučete iz krize, rekao je jedan od građana', a Kujundžić mu je odgovorio:

'Ja u vašim očima vidim odlučnost i mi ćemo to promijeniti zajedno. Bez vas ne mogu ništa!'

A onda je stao pored tamburaša i zapjevao 'Ne dirajte mi ravnicu'. Građani su i dalje prilazili čestitajući i njemu, ali i bivšem gradonačelniku Krešimiru Bubalu, koji je također došao dati svoju podršku Kujundžiću. Iz omanje grupe okupljenih moglo se čuti 'Bubalo, vrati se'.

Dio Osječana očito je zadovoljan podrškom HDSSB-a predsjedničkom kandidatu. Kako su se usuglasili oko pitanja regionalizacije, objasnio je Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a: 'Temelj je našeg programa  regionalizacija koju je i dr. Kujundžić predstavio kroz dio svog programa. Mi ne želimo podijeliti Hrvatsku, želimo okrupniti županije radi efikasnije i jeftinije javne uprave', naglasio je Vulin.

Nakon svega Kujundžić je prošao kroz Tržnicu, a pojedinci su uzviknuli 'Evo predsjednik' rukujući se s predsjedničkim kandidatom koji se zaputio u hotel Osijek gdje će građanima predstaviti svoj program koji će obuhvatiti i grad Osijek. Usput je zastao pored jedne od katnica u secesijskom dijelu Osijeka dok su mu kolege iz HDSSB-a objasnili da je to kuća, gle čuda - njihova osnivača Branimira Glavaša.