NE ODUSTAJE OD MOSTA

Plenković likuje: Imat ćemo i više potpisa nego što trebamo

06.10.2016 u 11:13

Bionic
Reading

Šef HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je jutros da je dobio potpise Bandićevih zastupnika, no kao i prethodnih dana nije otkrio koju je ponudu za ustroj Vlade HDZ poslao Mostu

'Mi idemo zaista u najboljoj namjeri i dobroj vjeri da buduća Vlada i parlamentarna većina primarno bude sastavljena od zastupnika HDZ-a i Mosta, uz potporu manjina. Svi drugi potpisi su dobrodošli i oni su signal osjećaja drugih stranaka i zastupnika da je Hrvatskoj u ovom trenutku potrebna stabilna većina i Vlada', kazao je jutros Plenković upitan ima li i bez Mosta 76 potpisa.

Potvrdio je da je dobio potpise bandićevaca.

'Što se tiče potpisa zastupnika koji su na listi Bandića, da. Očekujemo i potpise predstavnika nacionalnih manjinatako da će se dogoditi ono što sam rekao jučer - imat ćemo više nego dovoljan broj potpisa', rekao je šef HDZ-a.


U medijima se pojavila i informacija da je HDZ Mostu ponudio rotirajuće mjesto predsjednika Sabora.

'Prepustio bih prije kolegama u Mostu da prijedlog koji je bio na stolu razmotre na svom Nacionalnom vijeću, mi ćemo sutra isto imati Predsjedništvo i Nacionalno vijeće i nakon toga dogovoriti paket. Mislim da je paket racionalan i razuman i odražava partnerske odnose', rekao je Plenković.

Na pitanje je li rotirajući predsjednik Sabora u paketu, Plenković je rekao: 'Radimo na jednom kreativnom europskom rješenju.'

Na pitanje je li HDZ zbog mjesta predsjednika Sabora spreman i prekinuti pregovore s Mostom, Plenković je rekao da ne postoje takve napetosti. Ponovio je da je cilj složiti stabilnu većinu s Mostom.

'Neću fabricirati tenzije gdje ih nema, razgovori su konstruktivni', rekao je Plenković.

Upitan hoće li ovih dana biti i prvi razgovori s kandidatima za ministre, dodao je: 'Step by step.'

Milijan Brkić novinarima je rekao tek da je strateški partner HDZ-a Most, no da postoji i alternativa: 'Ne znači da ne postoje druge opcije', poručio je.