SASTAVLJANJE VLADE

HDZ i Most opet sjedaju za stol, Plenković: Ovo nije dan D

03.10.2016 u 10:09

Bionic
Reading

Nastavlja se nova runda pregovora između Mosta nezavisnih lista i HDZ-a, a danas počinje ključni tjedan jer bi se na stolu mogli naći i ključni problemi - pitanje podjele resora

Neslužbeno se govorilo da traže pet ministarstava i potpredsjednika Sabora, no to nitko još nije potvrdio, javlja naš reporter N1 koji se nalazi pred središnjicom HDZ-a.

Na pitanje hoće li se već danas početi razgovarati o resorima, Andrej Plenković je u ponedjeljak ujutro, prilikom dolaska u HDZ, potvrdno odgovorio.

'Hoće. Danas nastavljamo pregovore s Mostom, tijekom popodneva. Ujutro imamo nekoliko konzultacijskih, pripremnih sastanaka u HDZ-u i sve ide sukladno dogovorenom hodogramu. Ideja je da ovaj tjedan dogovorimo sve ono što je najvažnije s Mostom, kako smo i krenuli', rekao je Plenković.

Što se tiče ustroja nove Vlade, Plenković je rekao da s njegova aspekta nema kontrole, te da 'postoji jedna Vlada, jedinstvena politika i zajednički rad u Vladi'. Odbacio je i tvrdnje o tome da je današnji dan svojevrsni dan D. 'Nema dana D, daleko je ovo od dana D.'

'Što se mene tiče, rokovi su jasni. 14. listopada je prva sjednica idućeg saziva Sabora i do tada ćemo sve dogovoriti', rekao je Plenković dodavši da nije u vremenskom škripcu. 'Sve ide dobro, nema govora o vremenskom škripcu. Nemojmo stvarati nepotrebne tenzije', rekao je Plenković dodavši kako je moguće da će sljedećega ponedjeljka na konzultacije kod predsjednice donijeti potrebne potpise.