BANDIĆ ODGOVARA

'Bernardić uoči izbora baca bombe kao Boško Buha'

19.09.2016 u 14:07

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik i čelnik stranke BM 365 - Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić izjavio je u ponedjeljak da, što se tiče pregovara HDZ-a i njegove stranke tj. Koalicije za premijera o sastavu nove vlade, treba pustiti da se 'prvo dogovore gospoda iz HDZ-a i Mosta'

Nema žurbe nikakve, dodao je i naglasio kako će Stranka rada i solidarnosti imati klub zastupnika u Saboru koji će sigurno dati potporu vladi.  

'Želim vladi kojoj ćemo dati potporu da napravi ono što smo mi već napravili u Zagrebu', rekao je na današnjem otvaranju manifestacije Dani Slavonije u Zagrebu koja se održava na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. 'Spremni smo na zajedničke projekte Vlade RH i Grada Zagreba', dodao je.

Odgovarajući novinarima na upit o navodnoj izjavi predsjednika Mosta Bože Petrova koji je predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, po nekim medijima, poručio da je Bandiću mjesto u zatvoru, a ne u vladi, Bandić je rekao da Petrovu želi puno uspjeha. 'Evo tako ja to komentiram', dodao je.

Komentirao je i izjavu predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića kako Zagrebu što se tiče otpada prijeti tzv. napuljski scenarij te nazvao Bernardića 'Boškom Buhom koji baca bombe'.

'On baca bombe kao Boško Buha uoči izbora u njegovoj stranci i do svibnja iduće godine on će te bombe bacati i dalje', rekao je te ocijenio kako su to 'partizanski štosevi'. Naglasio je kako je dozvola za odlaganje otpada punovažna te da je Zagreb jedan od najčišćih gradova u Europi.

Rekao je kako na državnoj razini treba donijeti plan gospodarenja otpadom te da se ne može na lokalnoj razini donijeti plan bez donošenja na državnoj razini.