NEMA ODSTUPANJA

Jandroković: HDZ će inzistirati da Plenković bude premijer

14.09.2016 u 11:08

Bionic
Reading

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u srijedu da će HDZ u pregovorima s Mostom inzistirati na tome da predsjednik stranke Andrej Plenković bude novi premijer

'To smo rekli od prvog trenutka. Demokratski je standard taj da predsjednik stranke koja je dobila najveće povjerenje građana bude predsjednik vlade i to je apsolutno nešto na čemu ćemo inzistirati', rekao je Jandroković novinarima ispred središnjice HDZ-a na pitanje hoće li HDZ u pregovorima s Mostom inzistirati na tome da Plenković bude premijer.


Na pitanje hoće li Most dobiti ministarstva koja traži, odgovorio je kako jučer na pregovorima o tome uopće nije bilo riječi. Žao mu je što pojedini mediji spekuliraju o tome, jer, kako je kazao, to uopće nije utemeljeno na činjenicama i istini.

'Za takve stvari će doći vrijeme, ali sad je sadržaj na prvom mjestu', kazao je.

Ponovio je i da su jučerašnji razgovori s Mostom protekli u izvrsnom ozračju i otvorenim razgovorima.

Zaključili smo da želimo suradnju, da ona bude stabilna, dugoročna i da formiramo parlamentarnu većinu i stabilnu vladu. Treba razgovarati o prijedlozima Mosta, o zajedničkom programu vlade i njezinu ustrojstvu, poručio je.

Jandroković bitnim drži to da je u pregovorima ozračje dobro i da se razvija odnos povjerenja te vjeruje da će to rezultirati konačnim dogovorom.