TPORTAL DOZNAJE

Most: Prvo mijenjamo zakone, tek onda razgovaramo o foteljama

Bionic
Reading

Most i HDZ danas započinju pregovore o stvaranju izborne većine u Saboru i formiranju Vlade. Iz Mosta su već ranije postavili sedam uvjeta i najavili da neće javno komentirati ništa do kraja tjedna. Jutarnji list objavio je da Most uz javno objavljene uvjete inzistira na zadržavanju svih dosadašnjih ministarskih pozicija te da traži i mjesto predsjednika Sabora za Roberta Podolnjaka

No, kako tportal ekskluzivno doznaje iz Mosta, oni takve uvjete nisu postavljali i oni neće tako skoro doći na dnevni red.

'Programsko usuglašavanje je ono o čemu se razgovora u Mostu. O raspodjeli ministarstava s HDZ-om do sada nije bilo govora. Nije se ni licitiralo imenima ministarstava na čelu kojih ili u kojima su do sada sjedili članovi Mosta', rekao je za tportal izvor blizak vrhu Mosta.

Tvrdi i da vodeći ljudi Mosta te glasine smatraju svojevrsnim spinovima koji se mostovcima podmeću kako bi ostavili dojam 'gladnih za foteljama'.

'Prioritet je programsko usuglašavanje i izmjena određenih zakona u prvih 30 dana. Tek nakon toga može se govoriti o tome gdje će, tko i što raditi', govori.   

Iz HDZ-a tportal neslužbeno doznaje da se načelno slažu s Mostovih sedam zahtjeva, ali će u pregovorima tražiti 'dodatna pojašnjenja'.

Iako su u HDZ-u otvoreni i za druge stranke, ipak će prvo za pregovarački stol s Mostom kako bi sastavili Vladu, a šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću oni se čine prirodnim partnerima u tome poslu.