NAKON POVLAČENJA

Brkić: Nitko neće ucjenjivati HDZ

12.09.2016 u 15:35

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je komentirao povlačenje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića s njegove funkcije, rekavši kako rezultati izbora očito imaju konzekvence za svakog od političkih lidera

'Rezultati izbora očito imaju konzekvence za svakog od političkih lidera', kazao je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a.

Milanović je na izvanrednoj konferenciji za novinare, nakon loših izbornih rezultata Narodne koalicije, objavio da se više ne planira kandidirati za predsjednika SDP-a.

Pozvao je tijela stranke da što prije donesu odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora u SDP-u, koji se moraju održati u roku od 150 dana.

Uoči sjednice Nacionalnog vijeća komentar zahtjeva Mosta dao je i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić. Brkić je komentirao jamstva koja je ranije tražio Most nezavisnih lista kao uvjet za pristanak odnosno potporu za sastavljanje nove Vlade. 'Nitko neće ucjenjivati HDZ, mi ćemo diktirati tempo', kazao je Brkić.

Drago Prgomet, prenosi N1, u ponedjeljak je rezultat HDZ-a na prijevremenim parlamentarnim izborima ocijenio izvrsnim i pobjedničkim, istaknuvši da su u prilici sastaviti novu Vladu.

'Rezultat HDZ-a je izvrstan, pobjednički i u prilici smo sastaviti Vladu. Osobni rezultat je isto dobar jer je HDZ dobio mandat više u VI. izbornoj jedinici', rekao je Prgomet novinarima ispred središnjice HDZ-a.