BDIJENJE U LOUNGE BARU

Mostovci zadovoljni, ali pobjegne im: Taj jeb... Živi zid!

12.09.2016 u 09:02

  • +15

Doček rezultata parlamentarnih izbora 2016. u stožeru Mosta nezavisnih lista

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

Podijeljenih osjećaja okončano je izborno bdijenje u stožeru Mosta. I dok su jedni veselo cupkali uz tamburaše, slaveći osvojenih 12 mandata (kasno u noć popeli su se na 13), drugima nije bilo do pjesme i plesa. Nadali su se većem broju mjesta u saborski klupama, najmanje 15, a oni najoptimističniji priželjkivali su i 20

Tamburaše je naručio i platio Tomislav Panenić. U grupi imena Lobby sviraju momci iz Zagreba, a još uvijek tehnički ministar gospodarstva iz vlastitog džepa im je iskeširao, otkrio nam je, 3.500 kuna.

Tamburaši probudili bezvoljne mostovce

Tamburaška skupina Lobby Pixsell
Tamburice su zazvonile dvoranom Matis Absolut Lounge bara i probudile dotad pomalo bezvoljne mostovce oko 21 sat. Izlazne ankete su im u tada davale 11 mandata. Kad se ta brojka prvi put pojavila na televizijskim ekranima, nekolicini se oteo usklik: 'Jeb... Živi zid!' U Mostu, naime, mnogi vjeruju kako su im upravo 'anarhisti' Ivana Vilibora Sinčića oteli dosta glasača.

Tog je mišljenja i Saša Kelava, dobrovoljac Domovinskog rata i član Mosta od njegovih početaka. Kelava je jedan od rijetkih koji je bez ustezanja rekao kako je nezadovoljan rezultatom izbora.

'Trebali smo osvojiti barem 15 mandata. Izgubili smo glasove iz BiH-a, Ivan Lovrinović i Drago Prgomet (op. a., napustili Most) nosili su nam oko 56.000 glasova u Zagrebu. Nismo uspjeli sačuvati dio korpusa lijevih birača koji je otišao Živom zidu', uvjeren je Kelava te je dodao kako Most čeka krvava borba da bilo s HDZ-om ili SDP-om oformi stabilnu vladu.

RTL Autor: RTL


Video: Željko Lukunić / PIXSELL

Puls im skočio na prve neslužbene rezultate DIP-a

Najeuforičniji dio večeri desio se nakon što je Državno izborno povjerenstvo (DIP) u 22 sata objavilo prve neslužbene rezultate. Bez obzira na to što se radilo o malom uzorku, tada je bilo obrađeno svega 15 posto glasova, mostovcima je puls zaigrao i šake se pobjednički digle u zrak kad im se pred očima ukazao broj od 14 saborskih mandata.

Samo tih nekoliko trenutaka navijačkog skandiranja: 'Pobjeda! Pobjeda!', podsjetilo je na ludnicu s prošlih izbora kad su mostovci kao autsajderi osvojili 19 mandata. Ali ubrzo se sve vratilo u kolotečinu.

Šteta što u izbornoj noći s mostovcima nije bio Fashion Guru

Ivana Podolnjak Tportal
Dvorana se ispraznila. I dok su se u njoj izmjenjivale stvari Dina Dvornika, Novog vala, strani pop i rock, vani na travnatom dijelu terase Matis bara derali su slavonske uspješnice tamburaši.

Topla večer babljeg ljeta omogućila je ženskim članovima i simpatizerima Mosta da se posebno iskažu. Raznovrsne modne kreacije plijenile su pažnju i šteta što sinoć u Matis baru nije bio Fashion Guru. Među uglavnom tamnim tonovima večernjih toaleta iskakala je plavokosa Ivana Podolnjak, kći Roberta Podolnjaka, u roza kombinaciji.

Izostale poznate face

Za razliku od 2015. kad su se u izbornom stožeru Mosta mogle vidjeti mnoge poznate javne ličnosti, ovaj put je to izostalo. Vašem reporteru za oko je jedino zapeo glumac Siniša Ružić koji je član Mosta te je bio deveti na stranačkoj listi u I. izbornoj jedinici.

Suprotno od vrhuške stranke koja je u nastupima pred TV kamerama iskazivala zadovoljstvo izbornim rezultatima, Ružić nije bio tog raspoloženja.

'Moja su očekivanja bila puno veća. Izgleda da su stranke koje i nemaju neke programe uspjele privući protestne glasove. Pristupio sam Mostu jer sam vidio kako se radi o poštenoj ekipi koja ne živi od politike. U drugim strankama imate ljude koji moraju ući u Sabor jer nemaju od čega drugoga živjeti', rekao je Ružić.