PRIJAVILI NARODNU KOALICIJU

HDZ: Pokupovali su novine i preko slike Plenkovića naljepili Batinića

08.09.2016 u 22:26

Bionic
Reading

HDZ Krapinsko-zagorske županije prijavit će članove Narodne koalicije zbog uništavanja plaćenog promidžbenog prostora te stranke u mjesečniku "Glas Zagorja" u kojem su preko stranice s fotografijom Andreja Plenkovića zalijepili fotografiju Milorada Batinića (HNS) i tako prelijepljeni"Glas Zagorja" dijelili tijekom današnjega predizbornog skupa te koalicije u Krapini

Prema pisanju lokalnih medija HNS je otkupio 700 primjeraka lokalnog mjesečnika 'Glas Zagorje' u kojem je preko stranice, na kojoj se nalazila fotografija Andreja Plenkovića s promidžbenom porukom, prelijepljena poruka kandidata Milorada Batinića s liste Narodne koalicije nakon čega su te novine dijeljene građanima.

U izjavi za Hinu iz izbornog stožera HDZ-a istaknuto je da se ne radi o 700 već tisuću primjeraka gdje i da se radi o zakupljenoj drugoj stranici spomenutog mjesečnika. U HDZ-u smatraju da je to njihov prostor i da ne može bilo tko raditi s njime što hoće. U izbornom stožeru te stranke su također naveli da su sve doznali od građana koji su novine s prelijepljenom stanicom dobili od kandidata s liste Narodne koalicije na današnjem predizbornom skupu u Krapini. Spominje se HNS-ova kandidatkinja Marija Puh te SDP-ov kandidata i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

U HDZ-u smatraju takvo ponašanje članova Narodne koalicije neciviliziranim, netolerantnim i ispod razine ponašanja ozbiljnih i odgovornih ljudi. 'Uistinu je nedopustivo da državni i lokalni dužnosnici, saborska zastupnica Marija Puh i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, te oni koji pretendiraju na javne dužnosti na takav način pokušavaju komunicirati s našim građanima' stoji u dopisu HDZ-a.

Kako je za Hinu potvrđeno u izbornom stožeru HDZ-a, cijeli slučaj već je prijavljen Državnom izbornom povjerenstvu, Etičkom povjerenstvu i GONG-u. Osim spomenutih prijava, a zbog činjenice da se radi o javnom prostoru u javnom mediju koji je rezerviran i zakupljen od strane HDZ-a u toj će stranci, kako ističu, vidjeti i ostale mogućnosti pravne zaštite.

Iz HDZ-a su pozvali sve sudionike u aktualnoj političkoj utakmici na dostojanstveno i civilizirano ponašanje, na sučeljavanje programima i argumentima, a ne na vođenje političke utakmice na način da se devastiraju nečiji promotivni materijali ili vrijeđaju pripadnici bilo koje političke opcije.

Prvi čovjek HNS-a Krapinsko-zagorske županije Anđelko Topoolovec i saborska zastupnica Marija Puh u četvrtak navečer nisu bili dostupni za komentar ovog događaja.