ŽELJKO JOVANOVIĆ

Novi eksperiment s istim akterima bio bi velik rizik za Hrvatsku

07.09.2016 u 15:15

Bionic
Reading

Koordinator i nositelj Narodne koalicije za VIII. izbornu jedinicu Željko Jovanović pozvao je u srijedu u Puli građane da na izborima povjerenje daju Narodnoj koaliciji jer bi, kako je rekao, novi eksperiment s istim akterima bio opet velik rizik za Hrvatsku

Na konferenciji za novinare u Puli istaknuo je kako - 'nakon neuspješnog eksperimenta koalicije HDZ-a i Mosta te najgore hrvatske vlade u povijesti', iza koje su, kako je rekao, 'ostali samo gorak okus, nepovjerenje i nestabilnost', Narodna koalicija ima 'znanja, iskustva, sposobnost i odlučnost preuzeti odgovornost za vođenje zemlje na dobrim temeljima' koje je ostvarila u prošlom mandatu.

'Novi eksperiment s istim akterima bio bi novi veliki rizik za Hrvatsku i sve građane. Zato pozivamo građane da daju povjerenje ovoj širokoj Narodnoj koaliciji da povedemo Hrvatsku putem stabilnosti, sigurnosti i nastavka dobrih gospodarskih trendova koje smo osigurali', rekao je Jovanović i dodao kako će 'Narodna koalicija biti pobjednička koalicija, ne samo u VIII. izbornoj jedinici, nego u Hrvatskoj' te da su aktivnim i pozitivnim pristupom u kampanji pokazali da se posao može odraditi kako treba.

Po njegovim riječima, nakon osam mjeseci štetnog eksperimenta, Narodna koalicija najbolje je rješenje za budućnost Hrvatske jer čvrsto nastavlja štititi radnička, mirovinska i socijalna prava svih građana.

Naš je cilj zapravo Hrvatska kao društvo jednakih šansi u kojem je na prvome mjestu obrazovanje za 21. stoljeće, a solidarno, sveobuhvatno i svima jednako dostupno zdravstvo temelj je bolje Hrvatske kakvu zaslužujemo, zaključio je Jovanović.

Kandidatkinja Narodne koalicije za VIII. izbornu jedinicu Tanja Vrbat Grgić ocijenila je da je prošla Vlada osam mjeseci iscrpljivala građane te nanijela veliku štetu međunarodnom ugledu Hrvatske.

'U Hrvatskoj ne postoji treća opcija jer je glas za Most glas za HDZ. Sam Petrov podupire Andreja Plenkovića kao potencijalnog premijera u odnosu na Zorana Milanovića te je očito da Most želi ponovo dovesti HDZ na vlast', rekla je Vrbat Grgić i pozvala građane da glasuju za Narodnu koaliciju koja, kako je rekla, jamči siguran smjer.