NARODNA KOALICIJA

'Za obrazovanje ćemo se boriti do posljednje kapi krvi'

31.08.2016 u 23:00

Bionic
Reading

Članica Predsjedništva SDP Sabina Glasovac u srijedu je optužila Vladu u odlasku da je zaustavila kurikularnu reformu te je najavila da će stranke Narodne koalicije nakon pobjede na izborima u obrazovni sustav uložiti 7,5 milijardi kuna i nastaviti borbu za promjene obrazovnog sustava, kako se izrazila, "do posljednje kapi krvi."

'Uvjereni smo da ćemo rezultatima izbora 11 . rujna ove godine dobiti priliku graditi bolji obrazovni sustav te ćemo u sljedeće četiri godine u razvoj svih oblika obrazovanja i podizanje obrazovnih standarda investirati 7,5 milijardi kuna', istaknula je Glasovac u srijedu navečer u predavanju na temu 'Obrazovanje' na izvještajno-tematskoj Skupštini Foruma žena SDP-a Splitsko-dalmatinske županije.

Kako je rekla, vlada lijevog centra (Kukuriku koalicija) dok je bila na vlasti već je obavila pripremne radnje za projekt modernizacije hrvatskog obrazovnog sustava za što bi se veći dio sredstava namaknuo iz fondova Europske unije, a manji dio iz proračuna Republike Hrvatske.

Po njezinim riječima cilj SDP-a i Narodne koalicije je u školskoj 2017./2018. pokrenuti eksperimentalnu provedbu cjelovite kurikularne reforme, a u školskoj 2018./2019. potpuno uvesti kurikuralnu reformu.

'Meni je nelogično, nevjerojatno i neshvatljivo zbog čega je postojeća Vlada u odlasku odlučila zaustaviti kurikuralnu reformu', rekla je Glasovac.

'Cjelovita kurikularna reforma, koju HDZ i Most dovode u pitanje, nije ulijevanje svjetonazora, nego je davanje informacija', rekla je Glasovac.

Po njezinim riječima promjene u obrazovnom sustavu za koje se zauzima SDP i Narodna koalIcija znače, između ostalog, poticanje razvoja tolerantnog društva u kojem neće biti istraživanja u kojima djeca relativiziraju uzvik 'za dom spremni' i u kojima djeca 'osuđuju prava manjina'.

U raspravi na izvještajno-tematskoj Skupštini Forumu žena SDP-a Splitsko-dalmatinske županije više puta je istaknuta važnost prijevremenih parlamentarnih izbora za budućnost SDP te je pozivano na potrebu mobilizacije simpatizera te stranke da u što većem broju izađu na glasačka mjesta 11. rujna.