HSP-OVAC OTKRIO

Ćorić: HDZ-ovci su na Općem saboru htjeli tući Plenkovića

30.08.2016 u 11:44

Bionic
Reading

Iako ankete HSP AS-u ne prognoziraju dobar rezultat, njihov Pero Ćorić uvjeren je da se vlada neće moći sastaviti bez njegove stranke. Kazao je to na televiziji N1 gdje je prokomentirao i snimku razgovora Zorana Milanovića s braniteljima, ali i novog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića

Ne bi me čudilo da Milanović uskoro počne vikati 'Za dom spremni', poručio je Ćorić za televiziju N1, kazavši kako bi neki sve napravili za vlast.

'Neće me iznenaditi da Andreja Plenkovića vidimo u Srbu. On je otišao u lijevu, tehnomenadžersku strukturu. Neće me iznenaditi ni da Zorana Milanovića vidimo na koncertu Marka Perkovića Thompsona. Oni mijenjaju svoje stavove u dnevno-političke svrhe. HSP AS nikad ne mijenja svoje stavove pa ni u dnevno-političke svrhe. Imao sam politički dobru ponudu od Andreja Plenkovića, kategorički sam je odbio. Radilo se o dvama mandatima u Saboru, praktički mi je garantirao da ću to biti ja i još netko iz stranke, ali nisam htio. I jedni i drugi su se odrekli svojih svjetonazora. Državni mediji su stvorili polarizaciju između SDP-a i HDZ-a. Više se ne zna tko je lijevo, tko je desno. Citirat ću Jadranku Kosor koja je rekla da su svi ti dečki njezina škola. Ja ponavljam da jesu, ali kumrovečka škola. Mi smo razočarani da se nalazimo u ovim godinama kad se 150 milijuna Europljana, koji su bili pod komunističkom čizmom, odreklo komunizma, a u Hrvatskoj komunizam je na vlasti. Žalosti me da obitelj Đureković zakašnjelo dobiva pravdu', prokomentirao je Ćorić.

Upitan zašto nije prihvatio ponudu da uđe u Sabor, Ćorić je rekao: 'ponuda je bila vrlo bezobrazna. To su europski silnici, Andrej Plenković i Ivo Stier. Ja sam došao iz gradova koji umiru, Iloka i Vukovara, a oni su došli s briselskih tepiha i sad su na godišnjem odmoru. Ako ne ostvare svoje planove, oni će se vratiti tamo, a ja ću se vratiti među ljude koji se bore za golu egzistenciju. Ja sam devedesetih bio utemeljitelj HDZ-a s Franjom Tuđmanom. Više sličnosti imaju Musa Kesedžija i televizor u boji nego Andrej Plenković i HDZ'.

Što je pregovarao s Plenkovićem? 'Ja sam s njim govorio 9 na 9, a on je zagovarao europske vrijednosti. Ja sam bio prvi govornik na Saboru HDZ-a, ondje sam govorio i devedesete, ali i 2016., i njih ondje nisam sretao. Andrej Plenković je doživio zvižduke, na hodnicima su ga htjeli tući. Lijevoliberalni mediji nametnuli su način na koji će ići na izbore i čestitam im što su izabrali predsjednika i vodstvo HDZ-a', kaže Ćorić

Na pitanje tko je htio tući Plenkovića, Ćorić kaže: 'napadali su ga, htjeli su ga tući članovi HDZ-a, htjeli su ga tući, a sad im je predsjednik stranke'.

Ćorić je prokomentirao i je li u kontaktu s bivšim šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom. 'Bili smo u kontaktu, bili smo u Kninu zajedno na proslavi domovinske zahvalnosti. Čovjek se s pravom osjeća razočarano. Ja sam ga podsjetio da je Isus ušao u Jeruzalem na magarcu, ljudi su mu klicali i bacali palmine grane pred njega, a kasnije su ga razapeli', rekao je Ćorić.


441407,438678,438533,437924