MATIĆ O HDZ-U

'Najviše što su oni napravili je da su najavili ukidanje pečata'

29.08.2016 u 18:33

Bionic
Reading

Kandidati Narodne koalicije za V. izbornu jedinicu Zdravko Ronko i Predrag Matić poručili su u ponedjeljak u Vukovaru da je ta koalicija jamac poštovanja prava svih građana te da je spremna na implementaciju demokratskih vrijednosti u sva područja društva.

"Na našim listama nalazi se 50 posto žena, što nije zbog zadovoljenja zakonske forme, već zbog sposobnosti, znanja i svega drugog zbog čega su žene prepoznate u našoj koaliciji", rekao je prvi na listi Narodne koalicije u toj izbornoj jedinici, požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, koji je poručio da je koalicija jamac poštovanja prava svih građana Hrvatske.

Ocijenio je da bi Narodna koalicija u V. izbornoj jedinici bila zadovoljna sa šest osvojenih zastupničkih mjesta, a četiri ili manje osvojenih mjesta bio bi neuspjeh.
Četvrti na listi, bivši ministar branitelja Predrag Matić zamjerio je Vladi bivše Domoljubne koalicije svojatanje svega onog što je, kako je rekao, napravila Vlada Zorana Milanovića, a što je sada počelo davati pozitivne rezultate.

"Najviše što su oni napravili je da su najavili ukidanje pečata", istaknuo je Matić.

"HDZ je kao Frankenstein. Glavu mu možeš zamijeniti i staviti mu na tijelo glavu misice, ali će to i dalje ostati Frankenstein", ocijenio je Predrag Matić. Podsjetio je da je Vlada Zorana Milanovića donijela Zakon o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu te je ocijenio kako je riječ o najboljem zakonu donesenom u Hrvatskoj.