ANALIZA KOMUNIKACIJE

'Milanović je nakon objave snimke trebao napraviti jednu jedinu stvar'

26.08.2016 u 16:32

Bionic
Reading

'Ja ovu vrstu komunikacije ne razumijem. Ovo je u svakom smislu neprimjereno, i sadržajno i sam način komunikacije', kazala je za tportal Ankica Mamić, stručnjakinja za odnose s javnošću komentirajući rječnik bivšeg premijera i šefa SDP-a Zorana Milanovića koji je do punog izražaja došao nakon što je u javnost puštena snimka njegova razgovora s braniteljima. Milanović koji se današnjim izjavama još dublje zakopao trebao je, kaže Mamić, napraviti jednu jedinu stvar

'Prije svega Milanović bi se trebao ispričati onima koje je uvrijedio. Sada je već za to kasno. Trebalo je u prvom trenutku reagirati', objašnjava Mamić.

Milanović je, dva dana nakon izbijanja skandala, u petak i dodatno potvrdio da ono što je izgovorio doista i misli te je lopticu prebacio na HDZ. Njih, pak, optužuje za prijateljevanje sa srpskim državnim vrhom.

'Ključno je da Milanović koji je toliko godina javna osoba radi početničku grešku. Meni je to nerazumljivo. On bi morao znati da svaka njegova riječ ima težinu jer je bio premijer, i kandidat je za premijera i morao bi se suzdržati od davanja općih objeda', kaže nam Mamić.


Hoće li ova epizoda Milanoviću ići na ruku u daljnjoj kampanji, tj. može li Milanović ovo okrenuti u svoju korist?

'Ovo mu ne može ići na ruku, radi se o neprimjerenoj komunikaciji. Činjenica je da je SDP nazvao koaliciju 'Narodna', tražeći glasove centra, a ne ekstremno desnog biračkog tijela koje ionako ne mogu dobiti. Ovako gube dobar dio birača na ljevici. No, najgore je što time gube kredibilnost', tvrdi Mamić.

Misli da bi Milanović trebao promijeniti način komunikacije i pokazati da ono što smo čuli nije njegovo pravo lice, da je imao trenutak slabosti ili da se želio dopasti svojim sugovornicima.

'Trebao bi početi komunicirati kao državnik što stalno govori da jest', zaključuje.

Mamić smeta što se snimka naveliko komentira po društvenim mrežama, a da je malo tko snimku doista i poslušao. 'To je logika da onaj tko mi se sviđa može raditi što hoće pa mu se riječi reinterpretiraju', poručuje.