OPTIMIST GRČIĆ

'Milanovićeva snimka? Pa to možda i nije tako loše'

25.08.2016 u 14:02

Bionic
Reading

'O tajnom snimanju ne mislim ništa. To je metoda kojom se neki služe i time se legitimiraju', kazao je SDP-ov Arsen Bauk komentirajući sastanak Zorana Milanovića s predstavnicima dviju braniteljskih udruga i objavu njegovih snimaka u medijima

'Je li nezakonito? To je pitanje za Državno odvjetništvo, a ne za nas', dodao je Bauk.

Njegov stranački kolega Branko Grčić u cijelom slučaju prepoznao je i neku korist.

'Javnost je na transparentan način mogla čuti i vidjeti sve elemente tog razgovora. Možda to i nije tako loše', kazao je Grčić koji nije želio procjenjivati je li tajno snimanje bilo i nezakonito. On smatra da u samom sastanku Milanovića i dijela branitelja nema populizma.

'U proteklom mandatu nismo imali potporu iz tih struktura, ali svaki razgovor važan je i poželjan. Predsjednik Milanović je dokazao da je dovoljno širok da razgovara sa svima i da sluša o problemima građana i braniteljskih udruga. Na tom planu dosta smo radili u proteklom mandatu i nismo rezali nikakva prava, a i u idućem mandatu nastavit ćemo se brinuti o braniteljskoj populaciji na najbolji mogući način i u okviru mogućnosti koje pruža proračun', dodao je Grčić.

Novinari su ga priupitali i o umirovljenom generalu Damiru Krstičeviću i objavi navodno spornih detalja njegove karijere u JNA-i početkom devedesetih. 'Pustite čovjeka, on je svoje domoljublje dokazao na najpraktičniji mogući način - ne samo boreći se, nego i vodeći hrvatske snage u oslobodilačkom ratu. Izlišno je uopće dovoditi u pitanje njegovu odanost Hrvatskoj', kazao je Grčić.


441684,441683,441664,441606