U OBRANU ŠEFA

Milanka Opačić o Milanoviću: Pokazao je veličinu

25.08.2016 u 13:16

Bionic
Reading

Potpredsjednica SDP-a i prva na listi Narodne koalicije u VII. izbornoj jedinici Milanka Opačić u četvrtak je u Delnicama, komentirajući objavljene snimke razgovora predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i čelnika udruga branitelja, kazala kako je Milanović ponovno pokazao svoju veličinu i razgovarao s ljudima koji su ih rušili isključivo iz političkih razloga' te dodala da 'oni koji su snimali, to govori o njima i služi njima na čast'

Opačić je poručila biračima da biraju sigurnost i sigurnu vlast. 'Sedam mjeseci ste vidjeli kako izgleda eksperiment kad se glasovi daju malim strankama', rekla je. Govoreći o specifičnostima područja Gorskog kotara, Opačić je navela da je Zakon o brdsko-planinskim područjima došao iz redova SDP-a i ocijenila da je 'taj zakon napravio svoje'.


Istaknula je kako je nužno napraviti novi zakon koji će sagledati potrebe Gorskog kotara kao specifične sredine u Hrvatskoj. 'Nitko nema takve uvjete života i to treba prepoznati te s Goranima i strukom vidjeti koje se mjere mogu financirati kako bi im se olakšao život', rekla je.

Na novinarsko pitanje namjerava li nastaviti s projektom osiguravanja toplih obroka u školama za djecu slabijeg imovnog stanja, Opačić je odgovorila potvrdno. Ranije smo, kazala je, izdvajali novac za tople obroke i instrukcije djece te za kupovinu hrane po niskim cijenama u trgovinama kao pomoć roditeljima koji teško žive. 'Projekt se ne može nastaviti, a da se prije toga ne raspišu odgovarajući natječaji', rekla je.

Kandidati Narodne koalicije s liste za VII. izbornu jedinicu u četvrtak su obišli sajam u Delnicama.