'PITANJE VJERODOSTOJNOSTI'

Petrov o napadu na Krstičevića: To je problem HDZ-a

24.08.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u Splitu je, odgovarajući na upit tportala o umirovljenom generalu Damiru Krstičeviću i njegovoj navodnoj prešućenoj epizodi u JNA iz jeseni 1991. godine, kazao da je to 'problem HDZ-a, onih koji su sastavljali njihove liste i vjerodostojnosti same te stranke'

'Ne bih izdvojio samo jednog gospodina, imate niz ljudi i s jedne i s druge strane, iz obje velike stranke, koje bi trebalo udaljiti s lista jer po političkim standardima se na njima jednostavno ne bi trebali nalaziti i predstavljati ljude', kazao je Petrov.

Tjednik Nacional ovog tjedna objavio je navodni dio arhivske građe sigurnosnih službi iz koje proizlazi da je Damir Krstičević u rujnu 1991. godine još uvijek bio u JNA, da je po svemu sudeći lažirao dio vlastite biografije te da je zastupao 'tvrdu jugoslavensku struju' i govorio da se ne može vratiti u Ploče 'jer će ga ubiti ustaše'. Sam umirovljeni general odbacio je navode i najavio tužbu, a pohvalio se i potporom Ante Gotovine.

Krstičević i Petrov nositelji su HDZ-ove i Mostove liste u najjužnijoj, Desetoj izbornoj jedinici.

'Do danas su političari trgovali dionicama, odnosno glasovima i povjerenjem građana, pa su to iskorištavali. Nažalost, pamćenje građana je kratko, ali nadam se da će se to promijeniti te da će i oni biti prisiljeni birati kvalitetnije ljude', dodao je Petrov odgovarajući na isto pitanje.

Petrov smatra da se aktualne tenzije između Hrvatske i Srbije namjerno potenciraju zbog hrvatskih izbora, ali i srpskog ulaska u EU, pa se žele postići bolje početne pozicije.

'Smiješno mi je to da na bilo kakav način pristajem na takvu vrstu komunikacije. Srbija se mora upitati gdje je i što je radila, mora prihvatiti prošlost kakva je bila i krenuti prema boljoj budućnosti i normalnijem odnosu prema drugim zemljama u okruženju, gdje će postojati tolerancija umjesto pretenzija', zaključio je Petrov.

Šef Mosta u Splitu je predstavio svoju listu nakon što je zajedno s ostalim kandidatima posjetio brodogradilište, a zatim se i prošetao centrom grada i družio se s građanima. Jedna prodavačica na Pazaru i za njega je sročila posebnu pjesmicu, jednako kao kada je ovim dijelom grada paradirala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ili predsjednica Pametnog Marijana Puljak.