FINI PRED IZBORE

Ove godine HDSSB ne misli postrojavati stranačku gardu

24.08.2016 u 11:07

Bionic
Reading

Nakon što su prošle godine podignuli prašinu postrojavanjem stranačke garde, tj. Hrvatske sokolske garde, HDSSB-ovci su ove godine odustali od postrojavanja tzv. crnokošuljaša

'Ne, ove godine neće biti nikakvog postrojavanja', kazao je za N1 predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin. 'HDSSB je regionalna stranka, a zaštita i očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa nam je na prvom mjestu. Rekao bih da smo pozicionirani u desnom centru. Hrvatska je naša domovina, Slavonija naš zavičaj i tu se HDSSB nalazi. Govorilo se da smo razgovarali i s Milanovićem, ali to nije točno. Nismo desniji od HDZ-a i HSP-a. Mi smo uvijek na istom pravcu, na istoj liniji', pojasnio je.

Naveo je neke uvjete koje će HDSSB postaviti pred moguće postizborne koalicijske partnere: ulaganje milijardi kuna u Slavoniju i Baranju, dovlačenje investitora i otvaranje novih radnih mjesta u Slavoniji te jačanje gospodarstva, uz donošenje poljoprivredne strategije.


Nada se Vulin većem broju mandata na izborima. 'U dvije izborne jedinice mislimo da ćemo uspjeti osvojiti četiri ili pet mandata i s tim brojem će Slavonija biti dobro zastupljena', kaže. Bi li mogli koalirati s HDZ-om Andreja Plenkovića? Vulin diplomatski kaže: 'Kad prođu izbori, vidjet ćemo što kažu naši birači. Konstruktivni smo i otvoreni za razgovore. Sve je u interesu razvoja našeg kraja, a s kim će to biti, vidjet ćemo. HDSSB je, primjerice, glasovao za izbor predsjednika Sabora, glasovali smo u dobroj vjeri za vladu premijera Oreškovića. Podršku toj vladi uskratili smo nakon odbijanja zahtjeva za Slavoniju. Mi smo konstruktivni, a ne destruktivni. Kad prođu izbori, kad vidimo raspored snaga, vidjet ćemo.'

Suradnju, tvrdi, ne misli uvjetovati foteljama ni bilo kakvim funkcijama. 'Fotelje nam nisu uvjet, niti bilo kakve funkcije ili ulazak u izvršnu vlast neće biti uvjet. Cilj ulaska u politiku jest promjena stanja nabolje i nadamo se da ćemo i u Slavoniji promijeniti stvari nabolje. Cilj je da dovedemo investicije i novac u Slavoniju, da nam mladi ne odlaze, da mogu raditi i prehraniti obitelji. Pri famoznom preslagivanju nuđene su nam brojne funkcije, ali i tu smo ostali principijelni do kraja, nismo posustali, nismo željeli popustiti', poručuje.