RELATIVIZACIJA ZLOČINA

Oslobođenje Jasenovca 1945. Ćorić nazvao navodnim oslobođenjem

23.08.2016 u 15:35

Bionic
Reading

Tajnik HSP AS-a Pero Ćorić poslao je priopćenje u kojem ponovno relativizira ustaške zločine u Jasenovcu, a pod izlikom 'odavanja počasti žrtvama komunističkog sustava'. Oslobođenje Jasenovca 1945. godine Ćorić piše u navodnicima kao 'oslobođenje'

Glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić obavijestio je javnost da su kandidati Domovinske koalicije za VI. Izbornu jedinicu, nositelj liste mr. sc. Miroslav Rožić, povjesničarka dr. sc. Vlatka Vukelić i Sanja Blažević odali počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća svim žrtvama komunističkog sustava podno spomenika Kameni cvijet u Spomen-području Jasenovac.

'Tom prigodom progovorili su o komunističkim žrtvama i hrvatskim domoljubima pogubljenim u Jasenovcu nakon 'oslobođenja' 1945. godine, a o kojima u Hrvatskoj postoji 'zavjet šutnje'', piše Ćorić.

Dodaje da je jedna od glavnih zadaća HSP AS-a insistiranje na dosljednim primjenama Rezolucije Vijeća Europe 1481 iz 2006. godine o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima, Rezolucije Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu kao i na poštivanju Deklaracije Hrvatskog sabora iz 2006. godine o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog sustava u Hrvatskoj u razdoblju od 1945. do 1990. godine.