DANAS U HSU

Na listi SDP-ove koalicije i bivši član HDZ-a

18.08.2016 u 10:20

Bionic
Reading

Na izbornim listama što ih je objavio DIP ima dosta intrigantnih kandidata, a jedan od najzanimljivijih sigurno je Kažimir Varda, koji se nalazi na četvrtom mjestu Narodne koalicije u 2. izbornoj jedinici. Riječ je, naime, o nekadašnjem članu HDZ-a i Hrvatskog bloka, danas članu Predsjedništva HSU-a, pa ga je ta stranka stavila na listu lijevo-liberalne koalicije i to na poziciju s koje će gotovo sigurno ući u Sabor, piše Novi list

Kažimir Varda je devedesetih godina bio ravnatelj Državnog ravnateljstva za robne zalihe, a prije petnaestak godina aktivirao se u zagrebačkom HDZ-u i izabran je za vijećnika u Gradskoj skupštini. No s HDZ-om se razišao 2002., nakon što je iz stranke isključen tadašnji predsjednik HDZ-a u Zagrebu Pavo Gagulić. Njemu je Varda bio odvjetnik pred Visokim časnim sudom, no Gagulić je izbačen iz HDZ-a, a sadašnji HSU-ovac tada je otišao u Hrvatski blok koji je osnovao Ivić Pašalić. Bio je Varda kandidat HB-a na lokalnim izborima u Zagrebu, a onda ga je politički put odveo u HSU te se za nadolazeće parlamentarne izbore našao na listi koju predvodi SDP.

'Kao prvo, mi u HSU-u jednostavno ne možemo proizvoditi nove kadrove. A Varda je nama vrijedan pravnik i interesantan čovjek. Ne bavimo se ničijom političkom prošlošću i ne sudimo ljudima koji nisu bili u sukobu sa zakonom. Imamo, recimo, u Dubrovniku Olgu Muratti, nekad članicu SDP-a', rekao je za Novi list predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.