PRIDRUŽIO IM SE ORAH

Koalicija 'Nema prodaje' želi uz sebe Živi zid

12.08.2016 u 11:03

Bionic
Reading

Koalicija Nema prodaje predstavila se javnosti s novim članom, ORaH-om, navodeći da se protive rasprodaji prirodnih resursa, što je okosnica njihove suradnje. Pozvali su i Živi zid da im se pridruži

Poručili su da očekuju da će imati klub zastupnika. Na pitanje tko im je prihvatljiv od partnera, naveli su da to nisu sestrinske stranke SDP i HDZ, koje će, kako se nadaju, 'prekinuti teatar aspurda i koalirati'. Odluke će se donositi zajedno, javlja N1

'Na hrvatskoj političkoj sceni se namjerno stvara duopol', kazao je predsjednik ORaH-a, dodajući da se večeras na HRT-u održava sučeljavanje čelnika HDZ-a i SDP-a. 'Postoji i treća snaga, treći put, a to je ova koalicija', kazao je Keller, nazivajući Stipu Petrinom pučkim tribunom koji govori ono što građani misle.


'Očekujemo da ćemo uzdrmati političku scenu', kazao je. Na pitanje što je sa Živim zidom, odgovarao je Dušan Cvetanović

'Mi smo ih pozivali, da stvorimo kompaktan treći put, naše programske postavke su iste', kazao je, dodajući da su u trećem mjesecu 2016. članovi stranke Slobodna Hrvatska krenuli iz Živog zida, i da nipošto ne smatraju da bi osobne razmirice trebale stajati na putu njihovoj suradnji.

'Mi ih pozivamo da napravimo zajedničku platformu koje bi mogla uzdrmati političku scenu i dovesti do novog odnosa snaga u Saboru', kazao je Cvetanović. Strategijom državnog intervencionizma bi se pokrenula potrošnja, proizvodnja, privreda i zapošljavanje, rečeno je na konferenciji za medije. Hrvatska mora promijeniti državne odvjetnike, koje mora izabrati narod, poručuju također. Hrvatska nikome nije dužna, nego su mnogi dužni Hrvatskoj, naveli su.

Dražen Dizdar, supredsjednik Slobodne Hrvatske izrazio je zadovoljstvo zbog priključenje s ORaH-a, s kim su surađivali na blokiranju odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, protivili su se rasprodaji i privatizaciji, TTIP-u i Monsantu.

'Želim istaknuti i programsku kompatibilnost stranaka. ORaH ima razrađenih preko 40 programskih cjelina, što smatram velikim programskim bogatstvom', kazao je. 'Imamo šansu za barem jedan mandat u izbornim jedinicama. Sigurni smo za 9. jedinicu', kazao je.

Predsjednik Pokreta Zajedno kazao je da su nas HDZ i SDP uveli u dužničko ropstvo, 47 milijardi eura duga. Po njemu je neodrživo što se zakoni donose po hitnim postupcima, a građani nemaju nikakvog upliva.

'Ovo je koalicija čistih ruku, vrijednih i pametnih ljudi. Nećemo se baviti ustašama i partizanima, mi ćemo se boriti za blokirane, nezaposlene i rješavat ćemo socijalne probleme', kazao je, pak, čelnik ORaH-a Luka Keller. Most je prepisao reforme poljoprivrede i javne uprave, ali je nije proveo. Zalažu se i za čistu energetiku.

'Ne trebaju nam rafinerija u Bosanskom Brodu i Plomin', kazao je, dodajući da je cilj održivost Hrvatske - kako bi RH imala svoju kvalitetnu i ekološki uzgojenu hranu, čistu energiju i kako bi koristila svoje vode.