NA HRT-U

Večeras velika debata Milanovića i Plenkovića

12.08.2016 u 09:35

Bionic
Reading

Dugoočekivana debata između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i SDP-a Zorana Milanovića održat će se večeras na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) u 20 sati, a moći ćete je pratiti uživo i na tportalu

Bit će to prva javna televizijska debata predsjednika dviju najvećih hrvatskih političkih stranaka nakon više od 13 godina kada su se sučelili tadašnji šefovi HDZ-a i SDP-a, Ivo Sanader i Ivica Račan.

Debata se održava prije početka predizborne kampanje za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore. Čelnik Mosta Božo Petrov žestoko je prosvjedovao što se debata održava bez predstavnika treće političke snage u državi.

Voditelj sedamdesetominutne televizijske debate bit će Mislav Togonal, a čelnici dviju političkih stranaka raspravljat će o unutarnjoj i vanjskoj politici, gospodarstvu i financijama, zdravstvu i socijalnim pitanjima, natalitetnoj politici i obrazovanju te o svjetonazorskim pitanjima. Togonal ima pripremljeno ukupno 35 pitanja. Vrijeme za odgovor bit će ograničeno na 40 sekundi, a političari imaju pravo i na 30 sekundi za repliku. Uvodne i završne riječi trajat će do dvije minute.