PREDSTAVLJANJE U KNINU

Bandić misli da mu je kršćanska dužnost vladati Hrvatskom

10.08.2016 u 13:54

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u Kninu je predstavio izborni program svoje koalicije. Uvjeren je kako će baš on biti sljedeći hrvatski premijer te kaže kako mu je kršćanska dužnost znanje i iskustvo, koja je stekao u 16 godina vladavine Zagrebom, ponuditi cijeloj Hrvatskoj

Kaže kako Hrvatskoj treba normalan premijer te kako bi, da nema po njega neugodnih pitanja, već odavno umro. Pohvalio se kako je prije predstavljanja u Kninu uspio obići nekoliko lokacija gdje se obavljaju radovi u Zagrebu.

Bandić je, nakon jučerašnjeg potpisivanja koalicije Čačićevom Narodnom strankom - Reformisti, Novim valom Ljube Jurčića, HSS-om Stjepan Radić Jurice Šoića i Blokom umirovljenici zajedno Milivoja Špike, u Knin došao promukloga glasa. Iznio je nekoliko ključnih problema danas u Hrvatskoj: neafirmiranje struke i znanja, honoriranje nerada, lošu demografsku sliku. Istaknuo je kako u Hrvatskoj nedostaje zajedništva i solidarnosti, javlja N1

'Treba prestati honorirati nerad. Mi još živimo na veresiju, kao da je samoupravljanje… Ovo će biti prva vlada koja će služiti građanima. Bdjet ću nad svakim kutkom Hrvatske kao što bdijem nad svakim kutkom Zagreba već 16 godina, 16 sati dnevno, 365 dana u godini', istaknuo je.


Misli da u Hrvatskoj nedostaje odlučnih i odgovornih političara te kako je ona baš takav. 'U hrvatsko tkivo, glavu i javnost trebamo uvesti pojmove odgovornosti i odlučnosti. Ja želim da nakon 11. rujna imamo Hrvatsku kao i grad Zagreb, da od Hrvatske napravimo europsku Hrvatsku i po mjeri svakog čovjeka', poručuje.

Na pitanje o mogućim poslijeizbornim koalicijama, kaže: 'jedini pravi koalicijski partner su građani, a ostalo ćemo vidjeti nakon izbora. Moje poslanje i dužnost kao čovjeka, kršćanina je da svoje iskustvu u Zagrebu ponudim ljudima u Hrvatskoj da bolje žive', poručuje.

Iako se na skupu u Kninu očekivalo pojavljivanje slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Duspare, on ondje nije viđen. Spekuliralo se da bi Bandić za sobom mogao povući nekadašnju HDZ-ovu kninsku gradonačelnicu Josipu Rimac i zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu koji su izvisili s izbornih lista u svojim županijama.

Predsjednik Reformista Radimir Čačić kaže kako su rezultati hrvatskog gospodarstva posljednjih mjeseci najbolji u posljednjih pet godina jer nemamo vladu. 'Najbolji period hrvatskog gospodarstva je period kada vlade nema. To je tragično', kazao je.

Istaknuo je kako su javna uprava i javne tvrtke veliki trošak te da daju slabe rezultate. 'Mi nudimo austrijski model, depolitizaciju javnih tvrtki. Snažno možemo pokrenuti gospodarstvo primjenom modela javno-privatnog partnerstva', objasnio je.

Također je najavio formiranje garancijskog fonda za podršku investicijama. 'Hrvatska je peta najbogatija država u Europi po državnom vlasništvu koje iznosi 31,4 milijarde eura, a posljednji smo po prinosima iz tog vlasništva', dodao je.

Čačić bi demografski problem riješio dostupnim i jeftinim vrtićima, besplatnim udžbenicima i školskim prijevozom…